Olimpiai előkészületek

Doppingvizsgálat- Cseh Lászlót 14-szer ellenőrizték

Közel ezer doppingvizsgálatot végeztek a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szakemberei, így két héttel a londoni olimpia előtt a munka nagy részén túl vannak.

2012.07.13 13:22MTI

Tiszeker Ágnes, a nemzeti doppingellenőrzést ellátó MACS vezetője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ötkarikás játékok előtti szűrőprogram keretében mind a 158 magyar indulót többször is kontrollnak vetették alá, minimum három alkalommal, de például Cseh Lászlót, az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszót nem kevesebb, mint 14 alkalommal ellenőrizték. 

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára ugyancsak kitért rá, hogy az elmúlt hetek néhány hazai pozitív esete mutatja, mekkora szükség van a kellően hatékony ellenőrzésre, de a felvilágosításra is. "A MACS elkötelezett és színvonalas munkája lehet a garancia arra, hogy alapvető célkitűzésünknek megfelelően tisztán versenyezve és eredményesen jövünk haza Londonból" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.