A mai nap a rekordoké

Prószasütési rekordot állítottak fel Zalaegerszegen

Prószasütési rekordot állítottak fel vasárnap Zalaegerszegen; percenként 13, fél óra leforgása alatt pedig 390 prószát sütött ki 21 csapat az erre a célra a belvárosban felállított rendezvénysátorban.

2011.05.15 15:26MTI

Az új magyar rekordot Sebestyén István, a Guinness Rekordok magyarországi képviselője hirdette ki. Sebestyén István az MTI kérdésére elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy a "sütési sebesség" magyar rekord marad, vagy bekerül a Guinness könyvbe, de attól tart, hogy "a londoniaknak teljesen felesleges megmagyarázni, hogy mit jelent a prósza". Hozzátette azt is, hogy a magyar rekordok több mint fele gasztronómiai kísérlet.

A hagyományos recept alapján készült étkeket a szervezők jótékony célra, az idősotthon lakóinak ajánlották fel.

A több mint egy hete tartó Egerszeg fesztiválon egy másik, nem hivatalos rekordot is sikerült megdönteni: a szervezők becslése szerint a vasárnapi rossz idő ellenére idén minden eddiginél több, mintegy százezer látogatója volt 17. alkalommal megrendezett eseménysorozatnak.

Gyutai Csaba polgármester színvonalasnak és széleskörűnek nevezte a programokat. Mint mondta, a rendezvények alatt megtelt a belváros, a lokálpatrióták mellett külföldről és a régió legtávolabbi pontjáról is érkeztek vendégek.

Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója arról számolt be, hogy az eső és az időjárási vészjelzés miatt szombaton este fél órára meg kellett ugyan szakítani a programokat, de mindez nem riasztotta el látogatókat.

"Egy héten keresztül mosolygós arcokat lehetett látni Zalaegerszeg belvárosában" - jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy a fesztivál ideje alatt több mint száz programot bonyolítottak le. Számos kiállítás nyílt, komoly- és könnyűzenei koncerteteket, cseh filmnapokat tartottak. A sportkedvelők választhattak a hagyományos sportok, a tájfutás vagy a sakk között, de a cseh napoknak köszönhetően a "sörívók" is jól érezhették magukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.