Óvodás kora óta nem szedett szemetet szervezetten

Vastag Csaba szemét szúrja a szemét

Nemcsak a társadalmi felelősség miatt csatlakozott Vastag Csaba az országos szemétszedő akcióhoz, hanem szerinte ez egy jó társasági, kulturális program is lehet.

2011.04.22 15:29ma.hu

A hatalmas szemétlerakó-telepek léte - akár legális, akár illegális helyről beszélünk - egyre sürgetőbb problémaként jelenik meg a társadalomban, hisz a felesleges hulladékanyagok nem évek vagy évtizedek, hanem sokszor több száz év alatt bomlanak csak le, addig pedig folyamatosan szennyezik a környezetet.

Márpedig ahogy egy ismert mondás tartja: "A Földet nem apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön."

A probléma nagyságát jól látja Vastag Csaba is, és úgy döntött, híres sztárként csatlakozik az országszerte meghirdetett szemétszedési megmozdulásokhoz: ahol csak teheti, népszerűsíti a kampányt. Ám nemcsak szóban áll az akció mellé, többek közt a facebook-oldalán folyamatosan közzétett újabb és újabb szemétszedési hírekkel, hanem sztárság ide vagy oda, bizony ő maga is kesztyűt húz és lelkesen pakolja a gyűjtőzsákokba az út mentén, parkokban, erdőkben elszórt hulladékot.

Fotó: RTL Klub


Az RTL Klub Fél kettő című műsorában elmondta, óvodás kora óta nem vett részt hasonló akción, de ma már látja, hogy a szemétszedés nemcsak a felesleges kacatok összegyűjtéséről szól, hanem közben nagyon sokat beszélgetnek is egymással, ezáltal valódi kulturális, társasági eseménnyé tud válni, "kicsit lelki dolog is, a másik megismerése" - fogalmazott Csaba.

Elmesélte, hogy szülővárosában, Veszprém környékén is súlyos gondot jelent a szemétkérdés, nemcsak a város "ékszerdoboz"-jellegét veszi el a vár körül eldobált szemét, hanem a közeli erdőkben is sok illegális lerakóhely alakult ki, az építési törmelékektől kezdve az autóalkatrészekig minden fellelhető ott, és igen zavaró a látvány.

Aki tehát maga is úgy dönt, hogy részt vesz a lakóhelyéhez legközelebbi szemétszedésen, ne lepődjön meg, ha váratlanul Vastag Csaba is felbukkan egy gumicsizmában, munkáskesztyűben, és a többi önkéntessel vállvetve tisztítja meg az adott területet mások megunt kacatjaitól!

Még több hír Vastag Csabáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.