Hogyan lett Posh Spice-ból a divat nagyasszonya?

A ma születésnaposa: Victoria Beckham

A ma.hu minden nap kiválaszt egy hírességet, aki aznap ünnepli születésnapját, így lesz ő "A MA születésnaposa". Victoria Beckham gazdag életpályája miatt érdemelte ki a címet.

2011.04.17 11:29ma.hu

Ma már csak Victoria Beckhamként emlegetjük, pedig nem is olyan rég még mindenki tudta, hogy valódi neve Victoria Adams. A 37. születésnapját ünneplő egykori énekesnő nemcsak változatos életpályája, hanem magánélete kapcsán is szinte minden napra ad valami beszédtémát a rajongóknak és a bulvársajtónak egyaránt.

Victoria Adams a 90-es évek egyik kedvenc női zenekarának, a Spice Girls-nek a tagjaként bukkant fel, akkoriban a Posh („puccos”) becenevet használta. Nem volt könnyű útja odáig: gazdag szülők gyermekeként szinte nem volt igazi barátja az iskolában, saját bevallása szerint állandó megalázásoknak volt kitéve, irigyelték azokért a dolgokért, amik neki megadattak.

Ám mégis volt előnye a gazdagságnak: amikor a Fame című film zenéjének hatására kitalálta, hogy híres énekes lesz, semmi akadálya nem volt, hogy beiratkozzon egy színésziskolába, ahol táncot és modellkedést is tanult, miközben a Persuasion nevű zenekar tagja lett.

20 évesen, 1994-ben egy hirdetés alapján csatlakozott az akkor alakult Spice Girls együtteshez, ami hamarosan világszerte a legnagyobbak közé nőtte ki magát, ám az első két nagylemez sikere után villámgyors visszaesés következett, a harmadik album után a csapat úgy döntött, feloszlik, és Victoria is inkább a szólókarrier útjára lépett.

Azazhogy lépett volna, ha addigra nem ismerkedik meg a már akkor is világklasszisnak számító David Beckhammel egy jótékonysági futballmeccset követően.

A média sokáig támadta a kapcsolatukat, nem hitték, hogy valódi szerelem él kettejük között, ám az elmúlt években bebizonyították, hogy házasságuk erősebb a nehézségeknél. Bár David többször megingatta a belé vetett bizalmat, mégis minden magánéleti mélypont ellenére kitartottak egymás mellett.

Három fiuk született, és Victoria most várja negyedik gyermekét, aki az apa legnagyobb örömére végre kislány lesz.

Victoria mérsékeltebb sikerekkel, de időközben kiadott két kislemezt, aztán úgy döntött, ideje végképp a divat felé fordulnia, ami már korábban is érdekelte őt, ráadásul a szülői házból kifinomult stílust hozott magával.

Saját divattervező céget alapított, és napjaink nagy híre, hogy számos ismert személy ruhájának tervezése után az ő cége kapta a megbízást, hogy elkészítse a hamarosan hivatalosan is hercegnővé előlépő Kate Middleton ruhatárát.

Néhány éve a házaspár a nevével fémjelzett parfümpárost, majd pár hónapja ennek második verzióját dobta piacra, továbbá számos kiegészítőt is találunk a neves üzletekben Beckham néven, a napszemüvegektől a kézitáskákon át az ékszerekig. Ma már Victoria sokkal ismertebb erről a tevékenységéről, mint a régi énekesi karrierjéről.

2007-ben elnyerte a Glamour Woman of the Year díját, és ugyanebben az évben "Az év vállalkozója" cím birtokosa is lett. Az utóbbi években a Beckham-házaspár kiemelt figyelmet fordít a jótékonyságra, hátrányos helyzetű gyermekek sorsán igyekeznek javítani egy jótékonysági szervezeten keresztül.

Még több hír Victoria Beckhamről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.