Michael Douglas rákja "fertőz"?

Újabb baj: Catherine Zeta-Jones súlyos beteg!

Épphogy sikerült túljutni Michael Douglasnek a gégerákkal vívott harc legfőbb csatáján, amikor újabb gond árnyékolja be a házaspár életét: most feleségénél fedeztek fel súlyos betegséget.

Botrány: Rátámadtak Catherine Zeta-Jonesra! képgaléria

2011.04.14 12:44ma.hu

Bipoláris zavar, vagy más néven mániás depresszió. Súlyosnak tűnő szavak, nem véletlenül: aki ezzel a mentális problémával küzd, az jól tudja, hogy mennyire komoly betegség.

Catherine Zeta-Jones esetében a végletes hangulatingadozásokat minden bizonnyal férje, Michael Douglas rákja okozta, persze csak közvetetten „fertőzte meg” a színésznőt. A halálos kórral vívott harc valószínűleg teljesen felemésztette Catherine lelki erejét, és ez válthatta ki a pszichés betegséget.

Fotó: Superficial (További képek a galériában, ITT!)

A 41 éves színésznő most rövidebb időre bevonult egy „mentális egészségügyi létesítménybe”, ahogy a szóvivője fogalmazott, hogy kivizsgálják és kezeljék problémáját.

Fél évvel ezelőtt, amikor kiderült a Tőzsdecápák sztárjának súlyos betegsége, Zeta-Jones azt mondta, dühös, amiért az orvosok korábban nem vették észre a daganatot.

Mark Davies, a mentális zavarok szakértője elmondta, bátor cselekedet volt a színésznőtől, hogy felvállalta a nyilvánosság előtt a betegségét, mert a pszichés zavarokra még mindig megbélyegzéssel reagálnak az emberek.

Bár nagyon törékenynek és sebezhetőnek fogja magát érezni, mégis bizonyos értelemben vigaszt és reményt adhat másoknak, akik némán szenvednek és félnek felfedni a bajaikat.” – fogalmazott a szakértő.

Mi az a bipoláris zavar?

A súlyos hangulati ingadozásokkal járó betegség legtöbbször néhány hét vagy hónap alatt elmúlik, ritkán marad tartós.
Legfőbb jellemzője: mély levertség és kétségbeesés váltakozása (akár rövid időn belül is) a féktelen örömmel és akár gátlástalansággal
Kiváltó oka lehet genetikus hajlam, amit tartós stressz és külső ingerek okozta hangulatváltozások aktiválnak.
Az emberek kb. 1 %-át érinti a probléma.

Egy másik szakember szerint a hír legfontosabb része épp az, hogy Catherine nem szégyellt segítséget kérni.

Sok tevékeny és híres embernél diagnosztizáltak már bipoláris zavart, de sokan meggyógyultak és nagyon sokat teljesítettek életük során.” – fogalmazott Alun Thomas.

A kezelés pontos részletei nem ismertek, nagy valószínűség szerint gyógyszerekkel és beszélgetésterápiával enyhítik Zeta-Jones lelki megpróbáltatásait.

Még több hír Catherine Zeta-Jonesról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.