Pattanásod lett? Elmaradt a szőrtelenítés?

"Jó ég, elfelejtettem!" - 5 trükk vészhelyzet esetére!

Kivel ne fordult volna még elő, hogy elfelejtett beszerezni valamilyen kozmetikumot, és égető szüksége lenne rá? Ha nincs más, az ideális helyett íme néhány trükk, mellyel hasonló hatást érünk el.

2011.03.09 11:00ma.hu

Amikor gondban vagyunk, elfogyott a legfontosabb kencénk, lázasan kezdünk keresgélni a polcon, a szekrényben, vajon milyen kozmetikumot használhatnánk helyette!

Az ötlet nem rossz, ugyanis van, amivel lehet helyettesíteni átmenetileg a megfelelő terméket. Íme néhány trükk!

Sampon sminklemosó helyett

Nem ideális persze, de a semminél több! A babasampon vízzel például jó megoldás, lemossa a sminket és a szemet sem irritálja.

Kondicionáló borotváló krém helyett

Elfelejtettünk krémet venni a borotváláshoz? Semmi pánik, bizonyára van otthon egy kis kondícionáló, ez "beugorhat" helyette. Hidratáló összetevői a bőrre jó hatással vannak, nem engedik bepirosodni azt, segítségével a borotva ugyanúgy siklik a bőrön, mintha borotvakrémet használnánk.

Körömlakkot a gombra

Sok ember nikkelallergiás, kedvenc farmerjének gombja irritálhatja a bőrét, ekcéma szerű pirosodást okozva. Ezt egyszerűen kivédhetjük, ha színtelen körömlakkal befestjük a gombot.

Vazelint a bőrirritációra

Amikor gyűrűt viselünk, és kezet mosunk, a szappan könnyen belenyomódhat az ékszerbe, akár észrevétlenül is, irritációt okozva. Egyszerűbb levenni a gyűrűt kézmosás közben, de ha nem tesszük, a gondot megoldhatjuk, ha az érintett bőrrészre vazelint kenünk, akár éjszakára is a kezünkön hagyhatjuk.

Fogkrémet a pattanásra


Nincs annál bosszantóbb, amikor egy fontos napunk reggelén arra ébredünk: pattanás lett az arcunkon! Nincs már idő rá, hogy beszerezzünk valamit, ami eltünteti: vessük be a fogkrémet!

Jól mossuk meg arcunkat, alaposan töröljük meg, majd tegyünk a pattanásra egy pici fogkrémet. Várjuk meg, amíg megszárad. A reggeli elfogyasztása bőven elég idő rá. Ez a módszer azonban tényleg csak vészhelyzet esetén javasolt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.