A pattanás-baktérium komoly fertőzéseket okozhat

Ne nyomkodd a pattanásod!

Egy nemrég végzett kutatás szerint a P.acnes nevű kórokozó, ami szinte minden emberi szervezetben megtalálható, komoly fertőzések forrása lehet.

2011.02.04 11:41drinfo.hu

A kutatók szerint a tévesen diagnosztizált betegeknél komoly komplikációk léphetnek fel, ha az orvosok nem ismerik fel a betegséget okozó baktériumot, ezért fontos, hogy az orvosok és a betegek is tudjanak a P.acnesről.

"Ez az organizmus képes nagyon lassan növekedni a sejtekben és a testben található orvosi eszközök felszínén" - nyilatkozta Peter Lambert professzor az Aston Egyetem infektológusa.

A kórokozót sokan csak az egyszerű akné kiváltójaként ismerik.

Ebben az esetben a baktérium csak kisebb fájdalmakat és gyulladást okoz. Mostanában azonban egyre inkább gyanítható, hogy a baktérium olyan súlyos betegségek kialakulásában is szerepet játszik, mint a prosztatarák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.