Fiús cuccok, női értelmezésben

Képek: Mi az a boyfriend stílus?

Tavaly év végén már szemezgettünk abból, hogy mik lesznek az új szezon kedvenc trendjei, és a felsorolásban már akkor is szerepelt a boyfriend stílus, ami nem más, mint a fiús, férfias szabású cuccok újraértelmezése női viseletként.

Fiú vagy lány? Nagy divat a boyfriend-stílus! képgaléria

2011.03.11 14:08shopping.hu
Fotó: Marie Claire/shopping.hu

Persze ez az őrület már korábban is hódított, így sokan ismerhetitek, kedvelhetitek. Egészen tavaly nyártól lehetett találni olyan darabokat a ruházati üzletek polcain, amelyek képzeletbeli 'boyfriend' címkét viseltek, és ezek a ruhák nagy valószínűséggel még egy jó darabig maradnak is.

Erről tanúskodnak a folyamatosan megjelenő fotósorozatok is, melyek nagy segítséget nyújtanak abban, hogy hogyan érdemes párosítani az új trend alapdarabjait.

Legutóbb például a Marie Claire cseh kiadásában jelent meg egy editorial, ami jobbnál jobb ötleteket kínál, ezért érdemes vetni rá egy pillantást.

Fotó: Marie Claire/shopping.hu

A kulcsszó az egyszerűség - jól megválogatott alapdarabok, melyek szuper kiegészítőkkel, elegáns bőrcipőkkel, túlméretezett táskákkal, vagy extravagáns kalapokkal párosulnak.

Egy műanyag keretes szemüveggel és egy férfiasabb karórával is fel lehet dobni a szettet.

Persze egy kicsit merészebbre is lehet venni a figurát, például elegánsabb darabokat párosítani egy-egy sportos ruhával, ilyen esetben azonban nagyon fontos odafigyelni, hiszen egy-egy rosszul választott darab miatt könnyen válhatsz nevetség tárgyává is.

A Marie Claire fotóin például a blézer és a bőrcipő simán megfér egy sportos maci naci társaságában, de nem biztos, hogy egy melegítőfelső ugyanilyen jól nézne ki mondjuk egy ceruzaszoknyával.

Ami pedig a sminket illeti, nos csupán némi alapozóra, esetleg egy kis szájfényre és szempillaspirálra lesz szükséged.

Boyfried jellegű összeállításokhoz ugyanis sokkal jobban passzol a natúr, természetes hatású smink, mint mondjuk a szintén új trendnek számító élénk színkavalkád. A hajaddal se legyen túl sok gondod, fogd hátra, vagy esetleg fondd be - a lényeg itt is az egyszerűség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.