Egyéniségünknek megfelelő holmit viseljünk!

Ne túl szexisen, de ne slamposan: stílusosan 30-on felül!

Önnek van már kialakult stílusa vagy még csak keresi? Néhány stílustanáccsal könnyebben ráismerhet és kiválaszthatja az egyéniségének megfelelő darabokat.

2011.01.09 09:00topshop.hu

Ne tekintsük korosztályainkat merev csoportoknak, hiszen tudjuk: mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát.

Stílustanácsok 30-asoknak

A harmincas évekre az a jellemző, hogy ekkor szilárdul meg az ember helye a világban, mind a magán - mind a szakmai életben. Sok nő egyszerre próbál helytállni a házasságában, a gyereknevelésben és a munkahelyén. Ekkor kezd a nők egyéni stílusa is egyre inkább előtérbe kerülni.

Már jobban megválogatják, melyik divathóbortnak hódoljanak be, tudják, mi áll jól nekik, és miben néznek úgy ki, mintha egy zsákot húztak volna magukra. Tanácsunk az, hogy a harmincas éveikben lévő nők már kerüljék az előző évtized feltűnő szexisségét, de ne öltözzenek slamposan.

Derékövekkel, jó minőségű farmerben, csinos koktélruhákban és rövid, karcsúsított blézerekben mutassák meg nyugodtan az alakjukat. Jutalmazza meg magát egy igazán jó minőségű kosztümmel az elmúlt évek munkáiért!

A 40-esek stílusa

Itt az ideje, hogy a nők jobban odafigyeljenek a saját stílusukra, és a trendekre úgy tekintsenek, mint amik lehetőséget adnak a ruhatár kiegészítésére. Akkor fogja tudni, melyik divatot szereti, ha rájön, milyen ruhákban érzi magát kényelmesen és szépnek is egyben.

Biztosan be akar majd szerezni néhány dögös holmit is, de a ruhatára valószínűleg tele lesz olyan, éveken át hordható klasszikusokkal, mint a ropogós fehér blúz, testhez álló szoknya, csinos testhez simuló ruha, jól szabott blézer és magasabb sarkú cipő.

És ne feledkezzen meg a kötött holmik érzékiségéről és könnyedségéről - a kevert gyapjúról, a puha pamutról és talán még a finom kasmírról sem.

Stílus tippek 50-eseknek

Mivel az 50 hivatalosan az új 30, az a mondás, hogy "öltözz a korodnak megfelelően", egészen új értelmet nyer. Felejtse el a drapp, formátlan göncöket és válassza a szexis kifinomultságot.

Először is gondolkodjon el a színeken. A mély, gyönyörű ékszer árnyalatok vonzóbbak, mint a primer színek, és az olyan egyszínű, semleges színek, mint a fekete, a teveszín és a tengerészkék nagyszerű hátteret biztosítanak a kézitáskán vagy a cipősarkakon megjelenő menő élénkvörösnek vagy sárgának.

A 60-as éveiben és azon túl

Mutassa meg még mindig csodás alakját - ne úgy, hogy még többet mutat meg a bőréből, hanem inkább úgy, hogy puha, rugalmas anyagokat hord, amelyek könnyedén érintik a testet. Jól szabott, jó minőségű anyagból készült ruhákat keressen. Vásároljon kevesebbet, de jobbat.

A 60-as éveiben és azon túl Most már nem kell törődnie a konvenciókkal. A stílusa egyértelműen a sajátja. Akárcsak az előző évtizedben, a finom mestermunka és a minőségi anyagok előnyt élveznek a folyton változó trendekkel szemben.

Lenne mit tanítania az újoncoknak az eleganciáról és a kifinomult ízlésről. A legjobb az egyszerű fazon és a rendezett külső, megbolondítva valamilyen merész húzással - tompa, metálszínű blúz egy semleges színű nadrágkosztüm alatt, egy kis állatminta, egy pár csodálatos, lapos sarkú fekete csizma, és kész is a remekmű.

A klasszikus khaki színű ballonkabát most sokkal szédítőbben áll Önön, mint állt volna húsz évvel ezelőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.