Belehalt a bűntudatba Isabelle Caro anyja

Hiába küzdött 15 évig anorexiás lányáért - öngyilkos lett

Két hónap sem telt el a világszerte plakátokról is ismert Isabelle Caro halála óta, most édesanyja is eldobta magától az életet. Úgy hírlik: a bűntudatot nem bírta elviselni.

2011.01.25 12:08ma.hu - Fotó: fashionista.com - allvoices.com

Mégsem sikerült megmenteni az ismert anorexiás modell, Isabelle Caro életét: a lány novemberben, 28 évesen távozott az élők sorából. Előzőleg gyakorlatilag 15 esztendőn át küzdöttek azért, hogy ismét normális életet élhessen.

Édesanyja, Marie Caro képtelen volt megbocsátani magának, amiért az elején nem vette észre lánya egyre kétségbeejtőbb állapotát. Két hónappal sem élte túl Isabelle-t, férje szerint a bűntudat miatt lett öngyilkos.

Fotó: Oliveri Toscani/colinpantall.blogspot.com

Sem a lányuk hiánya, sem az nem volt már számára elviselhető, hogy nemrég megnézte a fotós Toscani-val készített interjút Isabelle-ről.

A lány már tinédzserként kórosan sovány volt, akkor kezdődtek a problémái. Nevét és arcát akkor ismerte meg a világ, amikor 2007-ben ő lett az anorexia-ellenes plakát arca.

Az elrettentő felvételt Oliveri Toscani készítette. Isabelle csupán ekkor fogta fel, mennyire súlyos is a helyzete. 165 cm magas volt, de csupán 30 kilós...

Hiába igyekeztek megmenteni őt éveken keresztül: 2002-ben derül csak ki, hogy mániákus módon koplal. Anyjának és apjának azt hazudta, elment a színitanodásokkal turnézni, és rendszeresen haza is telefonált, szülei nem sejtették, hogy otthon ül, és nem eszik szinte semmit.

Végül, közel a 30-hoz tüdőgyulladás és kiszáradás vitte el Isabelle-t, betegségei az anorexiával álltak összefüggésben.

Megölték az anorexiás modellt?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.