Anna Wood-ot egy év alatt elvitte az anorexia

Sosem volt kövér - mégis belehalt a diétába a 16 éves lány!

Újabb áldozatot szedett a beteges énkép - A 16 esztendős, angol Anna Wood egy évvel ezelőtt kezdett el diétázni. Alattomosan fogyózott, szülei sem vették észre, mekkora a gond...

2010.09.28 14:29ma.hu - Fotó: National Pictures

Anna Wood tavaly karácsony után kijelentette, hogy csatlakozik édesanyjához az ünnepek utáni diétázásban. Arról volt szó, hogy csak néhány kilótól szabadul meg, utána minden visszaáll majd a rendes kerékvágásba.

Pár hónappal később azonban súlyos étkezési rendellenességgel került kórházba a kamaszlány - legyengült szervezete már nem tudott harcolni az életben maradásért. Csupán egy évvel a fogyókúra megkezdése után belehalt az anorexiába, 16 évesen.

Anna a betegség kialakulása után és előtt

Anna Wood egy kifejezetten csinos, kitűnő tanuló volt az Angliában híres Wimbledon-i gimnáziumban. Édesanyja, Christine máig nem tudja felfogni, hogyan történhetett mindez.

Szerinte minden nagyon gyorsan zajlott le - először csak egy kis odafigyelésről, diétáról volt szó, pár hónappal később azonban már a kórházban imádkoztak a lányukért...

Nem volt elég idejük sem arra, hogy rájöjjenek, mivel tudnának segíteni Annán - mesélte könnyezve a lány édesanyja, aki úgy véli, gyermeke alattomosan diétázott, úgy tett, mintha enne, de nem vitt be ételt a szervezetébe.

Megbetegítette magát, és hiába vitték pszichológushoz, ezzel már nem tudtak rajta segíteni.

Anna Wood szülei

Augusztusban négy hónapra kórházba került az anorexia szemmel látható jeleivel. Karácsonyra hazaengedték, de Anna folytatta a lassú öngyilkosságot: nem evett továbbra sem.

Csupán elvitte magával, uzsonnáját és ebédjét, de nem ette meg. Nem sok kellett ahhoz, hogy súlyos gyomorfekélyt kapjon - meg kellett műteni, amelyet túlélt, de tüdeje összeomlott és agykárosodást szenvedett. Szíve is nagyon legyengült.

Végül március 26-án örökre lehunyta a szemét. Anna Wood családja teljesen kiborult.

Történetüket azért osztották meg a nyilvánossággal, hogy felhívják a hasonló problémával szembesülő szülők figyelmét, vegyék észre, ha baj van...

Galéria: csontsovány, ijesztő modellek....

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.