Egyre népszerűbb a mintás köröm

A divat meghatározó eleme: a műköröm

A műkörömnek is megvan a maga kultúrája. A divat meghatározó elemévé vált, és a róla alkotott negatív hangok is háttérbe szorultak.

2010.12.14 12:00napidoktor.hu

Körömfestéket már időszámításunk előtt 3000-ben készítettek Kínában.

Az alapanyag méhviasz, zselatin, tojásfehérje és gumiarábikum volt. Indiában ugyancsak festették körmeiket a nők, a Krisztus előtti 5. században mindezt egy rovar váladékával, illetve hennával oldották meg.

Míg Egyiptomban a fáraók hosszú, aranyozott pótkörmöket készítettek, addig Görögországban ez a fajta szépség iránti tisztelet csak nyomokban őrizte az egyiptomi hatást. Műkörmökben fürödve A műkörömépítés népszerűsége az ’50-es évektől ível felfelé.

A filmszínésznők a felvételekre vendégkörmöket ragasztottak a sajátjukra, azért, hogy kacsójuk kecsesebb és nőiesebb legyen.

Mára már szinte bármilyen díszítésű, hosszúságú, formájú körmöt csináltathatunk magunknak, nem áll utunkban semmilyen akadály.

A megszokottá vált tündöklő arany, és a melegséget sugárzó barna mellett vajon tudjuk-e, hogy milyen színek dominálnak 2010 tavaszán és nyarán?

Azoknak, akik nem csípik a magentát, a türkizt azúrkék mellett vagy a kiwizöldet királykékkel, bármit választhatnak a feketén kívül.

Az időszakos trend azt szeretné sugallni, hogy a legsötétebb szín szigorúan csak az ethno style stílusban forduljon elő.

Másrészt a napsütötte aranybarna és az eper piros színek olyan pompázóak lesznek a pasztellszínek mellett, hogy ne csodálkozzunk, ha a társaságban mi leszünk a legelragadóbbak.

A szépségipar eme szegletének nemcsak esztétikai előnyei vannak. Rágod a körmöd és nem tanácsolta még senki, hogy csináltass műkörmöt? Pedig jó megoldás lenne.

De ha nagyon magas fokon űzöd ezt a stressz levezető módszert, akkor még a tippes műkörmöt is el fogod tudni rágcsálni.

De azért ne kedvetlenedj el! Viszonylag nehéz és mulatságos szórakozás az UV fényen megkötött zselét leeszegetni. Egy szakember által készített körömmel viszont a forma is igény szerint alakítható, ráadásul elég 4-5 hetente visszajárni a műkörmösünkhöz.

Fontos időt fordítanod az ujjaid szépségére, főleg, ha nyakadon van az esküvőd, és a körmeid szörnyű állapotban vannak!

Ne hagyd az utolsó pillanatra a manikűrözést, ugyanis egy alkalom nem feltétlenül elég a kezeid rendbetételéhez. Ha ezeken a lépéseken túl vagy, gondold át mit jelent számodra az esemény.

Sokan döntenek impozáns műkörmök mellett az alkalom különlegessége miatt, viszont ügyelj arra, hogy egy ne egy túlcicomázott ujjra kerüljön fel a gyűrű.

Figyelj az összhangra a mennyasszonyi ruha anyaga, az ékszerek és a csokor tekintetében. A tekinteteket ne a műkörmöd vonzza, hanem a kiegészítők harmóniája, ezzel is a te szépséged kiemelve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.