Pedikűr, manikűr

Körömápolási tippek

A kezelés első lépése az alsó végtag teljes bőrfelületének tengeri eredetű, természetes bőrradírral történő peelingezése. Ezt követően valódi tengervízpermettel és a frissítő hatású zselé, amivel végtagjaikat bekenjük.

2010.06.19 10:01ideal.hu

A kezelés további szakaszában illóolajat, tengeri sót és nyomelemeket tartalmazó oldattal fáslis drainage-kezelést végzünk.

Befejezésül a testápoló tej finom bemasszírozásával frissítjük fel lábukat. A kezelés megszünteti a kellemetlen fájdalomérzetet, ellazítja, és megnyugtatja a lábat.

- Ha ki volt lakkozva a körme, mossa le! - Akár kisollóhoz, akár reszelőhöz van szokva, a formázást mindenképpen reszeléssel fejezze be! A tökéletes kialakításhoz használjon dörzspapír-felületű reszelőt! Minden körménél erős lendülettel, a köröm közepéről kifelé indulva, azonos irányba reszeljen!

- Áztassa be az ujjait, hogy pár perc alatt felpuhítsa a körmök körüli bőrt és a körömágyat!

- A körömágybőrt óvatosan tolja fel, különösen ügyelve azokra a helyekre, ahol makacsul letapadt a körömre!

- A lakkozás fő szabálya: minden réteg száradjon meg rendesen! Ha megfigyeli, manikűrösnél négy réteget kap: egy alapozót, amely eltünteti az egyenetlenségeket, két rétegben a színt, végül pedig a fixáló- és fényt adó lakkot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.