Nyolc panoptikumban jelent meg egyszerre Lady Gaga

Fergeteges képek: "Viaszgagák" árasztották el a világot

Viaszbabák helyett viaszgagák árasztották el a világ nyolc nagyvárosát, mégpedig a híres Madame Tussaud panoptikumoknak köszönhetően. A figurák mindenhol másképp vannak felöltöztetve.

Nyolc helyszín, nyolc stílus: Lady Gaga viaszban képgaléria

2010.12.13 19:29ma.hu
Fotó: Gaga Daily

Egyszerre leplezték le nyolc nagyvárosban Lady Gaga viaszfiguráit, melyek ezentúl a híres Madame Tussaud panoptikumlánc termeit gazdagítják. A botrányoktól sem mentes énekesnő az első a panoptikum történetében, akiről minden országban van egy-egy figura, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy ezeket egyazon időben leplezték le.

A figurákat Londonban készítették el, összesen 2,4 millió dolláros anyagi ráfordítással, ám minden babát más és más ruhába öltöztettek, amelyek bemutatják Lady Gaga sokszínűségét. A viaszbábokra szabott ruhák mindegyike olyan, amilyet az énekesnő valamelyik koncertje alkalmával már viselt.

Az extravagáns szobrokat a rajongók Londonban, Amszterdamban, Berlinben, New Yorkban, Hollywoodban, Las Vegasban, Sanghajban és Hongkongban tekinthetik meg.

Az intézmény korábban kiadott hivatalos közleménye szerint azért döntöttek úgy, hogy a sztárról egyszerre nyolc helyen állítanak ki szobrot, mert korunk egyik legkarizmatikusabb jelenségeként őt találták a leginkább alkalmasnak egy ilyen nagy volumenű alkotás alanyának.

A 24 éves Lady Gaga - eredeti nevén Stefani Germanotta - az utóbbi két évben uralta a popzene világát: The Fame című albuma több mint száz hétig szerepelt az amerikai Billboard slágerlistán. A Facebook közösségi oldalon 20 milliónál is több követője van.

Lady Gaga majdnem meghalt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.