Frizuratippek a profiktól

Rövid és göndör? Mit kezdj a mikrofonfejjel?

Ha valakinek rövid, de göndör tincsei vannak, gyakran találkozik azzal a problémával, hogy a feje úgy néz ki, mint egy hatalmas mikrofon, és nem túl sok lehetősége van a változatosságra. Ennek most vége!

Lesd el a legvagányabb frizuratippeket! képgaléria

2010.11.22 14:29ma.hu

Attól, hogy göndör szálú a hajad, még nem feltétlenül kell úgy kinézned, mint egy húsvéti birka, és az általános hiedelemmel ellentétben igenis sok változatosság van a rövid hajban is! Ehhez adunk most néhány tippet, segítségképp.

A romantikus

Szolid sminkkel és csipkés vagy fodros ruhával a göndör haj romantikus külsőt ad, ráadásul túl sok gond sincs vele, hisz elég csak a tincseket laza kézmozdulatokkal elrendezni és már mehetünk is suliba vagy dolgozni.

A bohém

Ha a göndör hajadat a fejed egyik felén egész rövidre vágatod és nagy átmérőjű körkefével egyenesre szárítod, a másik felét pedig némi zselével vagy hajlakkal összeborzolod és féloldalra rendezed, vagány, belevaló csaj fog visszanézni rád a tükörből - az önbizalmadnak is jót fog tenni!

Az álmodozó

Hasonlít a romantikus frizurához, de a nagyobb átmérőjű göndörítés és a hátul felnyírt tincsek komolyabb, felnőttesebb külsőt kölcsönöznek, ettől nincs olyan érzése a veled szemben állónak, hogy egy édi-bédi hajasbabát lát.

Fotó: UK Hairdressers

A retro

Ezt a hajat mindenki ismeri, aki a 80-as évek második felében élt, érdekessége, hogy némi módosítással fiúk és lányok egyaránt el tudták készíteni ezt a hajviseletet. Jellemzője a fül vonaláig felnyírt, vagy legfeljebb 1-2 centis és egyenesre húzott haj, míg a fej felső részén hosszabb tincseket hagyunk és előrefelé igazítjuk. A viselet nagyjából mostanra érte el azt a kort, amikor már nem ciki, inkább vagány dolognak számít.

A hippi

Unod már az álmodozó frizurát? Vagy a munkát magad mögött hagyva most valami merészebbet szeretnél az esti bulihoz? Hagyd meg a nagy átmérőjű tincseket, de köss a hajadba egy vékony szalagot, aminek a végét hagyd lelógni a füled mellett. Ha még virágos ruhát is veszel hozzá, tökéletesen úgy fogsz kinézni, mintha épp Woodstockba indulnál - márpedig az nagyon trendi dolog volt anno!

A póni

Ha idegesít, hogy állandóan szerteszét áll a hajad, de ahhoz nem elég hosszú, hogy copfba, pláne kontyba fogd, tűzd meg két oldalról egyenes vonalban, használhatsz apró hullámcsatokat, amik szinte elbújnak a tincsek alatt, de választhatsz oldalfésűt is.

A díva

Ha az éjszaka királynője akarsz lenni, nem kell mást tenned, mint teljesen összeborzolni a nagy hurkákba csavart hajad, majd laza választékkal kettéosztani, az egyik felét hátra, a másikat enyhén oldalra igazítani. Ne felejtsd el a frizurakészítés előtt átdörzsölni hajhabbal, utána pedig lakkal rögzítsd!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.