Nem kell lemondani a hosszú hajról

Képek: Könnyű frizuraötletek nyárra

A nyári melegben sokszor okoz gondot a hosszú haj, pedig ilyenkor sem kell lemondani sem a lelógó fürtökről, sem az eleganciáról. Képriportunkban néhány frizurához adunk tippeket.

Frizurák nyári estékre, sztárokkal bemutatva képgaléria

2010.08.19 19:29ma.hu

Visszafogott copf

Jessica Biel a laza copfba fogott hajával visszafogott stílust képvisel. A lófarok a 60-as évek jellegzetes divatja volt, a hanyagul megkötött haj ennek egy modernebb változata: sikkes, mégis könnyű kinézetet kölcsönöz.

Hogyan készítse?

1. Fújja be texturáló spray-jel még nedvesen a haját és hagyja a levegőn megszáradni. 2. Fésülje könnyedén a fej tetejére. 3. Húzza meg a lófarkat a füle magasságába. 4. Egy tincset lazítson meg az arca körül.

Laza loknik

Leighton Meester haja pehelykönnyű és finom érintésű, és nem kell sok idő az elkészítéséhez.

Hogyan készítse?

1. Mossa meg a haját extra tartást adó samponnal indulás előtt jó alaposan és szárítsa meg teljesen. 2. Hajsütővassal 1 centis tincsenként süssük be a hajat. 3. Egy puha hajkefével lazítsa fel a frizurát.

Borzolt tincsek

Jessica Alba aligha lehetne mástól szexisebb, mint ettől a borzolt frizurától. Egy kicsit a 80-as éveket idézi, természetes és nem túl feltűnő stílusával.

Hogyan készítse?

1. Fújjon a nedves hajra rögzítő hajkondicionálót és extra volument adó hajspray-t, ez adja meg az alaptartást. 2. Szárítsa meg haját diffúzoros szárítóval. 3. Az ujjaival fésüljön a hajába egy mogyorónyi rögzítő habot. A hajkefe vagy a fésű kiveszi a könnyedséget! 4. Végül egy könnyű hajlakkal rögzítse a frizurát.

Balerina-konty

Karcsúságot kölcsönöz, hátulról tartása van, mégis könnyebb, mint ránézésre látszik. Anna Kendrick az ízlésesen fejtetőre fésült konttyal még inkább kiemeli az arccsontját.

Hogyan készítse?

1. Használjon hajegyenesítő krémet a göndörödő szálak ellen. 2. Fogja össze haját magasan egy erős, de rugalmas lófarokba. 3. Tekerje a hajszálakat a lófarok töve köré és rögzítse hajtűvel több helyen. 4. Lazítsa meg a szálakat a konty körül, ha nem akar túl mesterkélt hatást elérni.

Fotó: InStyle

Laza spirálok

A frizura, amit Emmy Rossum fején láthatunk, rendkívül sokoldalú tud lenni. Feltűzheti oldalt vagy laza fonatot készíthet belőle. Ha egész nap dolgozott, tekerjen fel egy darabot a hajvégekből, és máris éjszakai viselet lesz belőle.

Hogyan készítse?

1. Dolgozzon hullámosító habot a nedves hajba, és szárítsa addig, míg már csak enyhén nyirkos. 2. Véletlenszerűen kiválasztott tincseket tekerjen egy 3 centi vastag hajsütővas köré, úgy, hogy maradjanak egyenes részek is. 3. Végül tekerje meg és tűzze fel egy csattal az így elkészült hullámokat.

Parti hullámok

Diane Kruger haját a tenger hullámai ihlették, nyugodt és egyszerű, mégis „öltöztet”. Egy kicsi hajfixáló, egy kis borzolás és már indulhatunk is!

Hogyan készítse?

1. Fújja be a haját texturáló spray-jel. 2. Majdnem szárazra szárítsa a fejtető fölé tartott diffúzoros szárítóval. 3. Fejezzük be a szárítást görgős hajsütővassal. 4. Rázza meg fejét és kuszálja össze a hullámokat. 5. Fújja be a haját fixálóval.

Halfarok-fonat

A bonyolult fonás oldalra tekerve máris könnyű, szórakoztató hatást kelt Leona Lewis fején.

Hogyan készítse?

1. Húzza a haját a nyak egyik oldalára, de ne túl erősen. 2. Ossza két tincsre a hajszálakat. 3. Mindig alulról vegyen egy apróbb tincset és csavarja át a fölötte lévő szálakon, majd ezt ismételgetve haladjon a hajvégek felé. 4. Rögzítse egy könnyű hajgumival, majd dörzsölje át a fonatot és lazítson meg néhány szálat.

A fejpántos hajzat

Egy hagyományos copf, egy vékonyka fejpánt, és esőáztatta göndörödő tincsek – igazán laza viselet Taylor Swift frizurája! Egy hajgumi, egy fejpánt és némi göndörítő spray ráadásul alapfelszereltség a fiatal lányok kelléktárában, úgyhogy bárhol és bármikor elkészíthető ez a könnyed stílusú haj.

Hogyan készítse?

1. Melegítse fel a göndörítő zselét a két tenyere közt, majd legyezőszerűen nyitott ujjakkal fusson át a nedves hajszálakon. 2. Diffúzorral szárítsa mintegy 60 százalékosan szárazra a hajat. 3. Fogja össze laza lófarokba, éjszakai viselethez magasabbra húzza a copfot. 4. Végül tegye fel a hajpántot is, ami magasabbá teszi a homlokát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.