Az izgalmas bemutató a The Corset címet viselte

Szexis és áttetsző- képek Léber Barbara divatbemutatójáról!

Léber Barbara divattervező a saját nevével fémjelzett haute couture szalon tulajdonosa, melyet 2000-ben nyitott Budapesten.

2010.11.11 10:45MTI/ma.hu

A modellalkatú, szőke divattervező hölgy 1994-ben végzett az Iparművészeti Egyetem ruhatervező szakán, ahová bár a kellő tehetség sosem hiányzott belőle, csak másodjára sikerült felvételt nyernie.

Az egyetem elvégzése után kötött árú gyártással kezdett foglalkozni, majd az UIB egyetem ösztöndíjasaként Spanyolországban bontogatta szárnyait.

Első, önálló szalonját 1999. telén nyitotta Budapesten.

Léber Barbara divattervező áll Bársony Bálint szaxofonos mellett The Corset című divatbemutatóján, 2010. november 10-én este a Dorottya Palotában. MTI Fotó: Mohai Balázs.

A Léber Barbara Couture Szalon méret utáni alkalmi és menyasszonyi ruhák, illetve férfiöltözékek tervezésével és készítésével foglalkozik.

Egy modell Léber Barbara alkotását viseli a kifutón a divattervező The Corset című divatbemutatóján, 2010. november 10-én este a Dorottya Palotában. MTI Fotó: Mohai Balázs.

Noha első menyasszonyi ruháját még magának tervezte, mára olyan illusztrisok nyilatkoznak elismerően mesebeli couture remekeiről, mint az ex-modell Görög Zita, vagy Thornóczky Anita, aki egy-egy parti, estély alkalmával maga is szívesen bújik Léber Barbara mesebeli költeményeibe.

A nemes anyagokra felesküdött divattervező az Első Magyar Divat Szövetségnek is oszlopos tagja, munkássága mellett három fiúgyermekére, Tomira, Martinra és Zalánra legalább olyan büszke.

A Széchenyi hegy egyik patinás, század eleji villájában, valódi luxuskörnyezetben működő Léber Barbara Haute Couture Szalonban nemcsak végtelenül kifinomult, kézi kidolgozású estélyik és menyasszonyi ruhák, hozzáillő lábbelik és kézitáskák készülnek, Léber Barbaránál a magukra kicsit is adó férfiak és vőlegények is megtalálják parádés öltönyeiket, vagy szmokingjaikat.

Egy modell Léber Barbara alkotását viseli a kifutón a divattervező The Corset című divatbemutatóján, 2010. november 10-én este a Dorottya Palotában. MTI Fotó: Mohai Balázs.

Ami a tervezést illeti, Léber Barbaránál ennek is két metódusa van. Míg kollekciótervezés közben szárnyaló fantáziájának enged, a személyre szabott ruhák készítésekor a vevő igényeire koncentrál, az alkotás folyamatába kérdések garmadával vonja be a majdani ruha viselőjét.

A fényűző toalettek megtekintésére a szalonon túl, előzetes bejelentkezés után a Krisztina körúti Couture üzletben is lehetőségünk nyílhat, ahol az aktuális kollekció legfrissebb remekeiből, akár kölcsönözhetünk is.

Földet seprő puffos uszályok, merész felvágásokkal ékített mély bordó estélyik, sejtelmesen áttetsző tüll és csipkefelsőrészek, aranyban, ezüstben játszó költemények – Léber Barbara kreációi az éteri finomság és az abszolút nőiesség kifejezői, melyről a tervező egy-egy nagyszabású divatbemutatóján is időről-időre tanúbizonyságot tesz, sosem okozva csalódást követőinek.

Egy modell Léber Barbara alkotását viseli a kifutón a divattervező The Corset című divatbemutatóján, 2010. november 10-én este a Dorottya Palotában. MTI Fotó: Mohai Balázs.

Bár a tervezőnő kedvence a csipke, a szatén, a shantung és a hernyóselyem legalább olyan közel állnak szívéhez.

Ami a végeredményt illeti:


Szalonomban olyan öltözékek készülnek, amelyek kiemelik viselőjük karakterét. Ruháim megalkotásánál ara törekszem, hogy a figyelmet az arcra – az emberre –tereljem.” – vallja Léber Barbara, aki a minőség mellett a harmóniára fókuszálva az olcsó tömegcikkekkel nem tud, és nem is szeretne versenyezni.

„Modelljeim főként olyan hölgyek számára készülnek, akik tisztában vannak saját értékeikkel, és koruktól és alkatuktól függetlenül szeretnék az előnyös tulajdonságaikat hangsúlyozni. Persze évről-évre mindig éppen az aktuális, új ötleteimet valósítom meg.”

Magasztosabb célja van, mégpedig, hogy jól érezzük magunkat abban a ruhában, amit ő álmodik ránk, kivételesen ő és csak nekünk.

A divattervező a show előtt hangsúlyozta:

“Minden nőben van valami különleges, és ezt meg is kell mutatni.”

Ezt az érzésvilágot adták vissza Barbara alkotásai is, amelyek között akadt utcai, alkalmi, estélyi és koktélruha is.

Az élénk színek és a fényes anyagok ugyanúgy meghatározó elemei a kollekciónak, mint az egyedi Léber Barbara-féle nőies stílus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.