Sok változatban felhasználható gyümlöcs

Őszi desszert különlegesség: citromos almatorta

Őszi idényben is jól jön egy almás, citromos desszertkülönlegesség. Az alma világszerte közkedvelt gyümölcs, ami nemcsak frissen fogyasztható, de megannyi változatban felhasználható.

2010.10.22 17:00impulzus.ro

Elkészítéséhez:

42 dkg liszt, 27 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 db tojás, 2 db tojássárgája, 3 kanál tejföl, 3 kanál fehér bor; a töltelékhez: 1 kg alma, ½ citrom, 2 dkg vaj, cukor; a masszához: 2 db tojásfehérje, 1 db citrom, 35 dkg porcukor, kevés dió a díszítéshez szükséges.

A torta hozzávalóit összegyúrjuk és a tortaforma alján fél cm vastag lapokat (kettőt, hármat) sütünk belőle.

Ezt követően meghámozzuk az almát, megreszeljük, hozzáadunk reszelt citromhéjat, ízlés szerint cukrot és vajon puha krémmé pároljuk.

Amíg az alma kihűl, kikavarjuk (kb.1/4 óráig) a tojásfehérjét a citromlével és cukorral. Utolsó lépésben lerakjuk a lapokat, egyet almakrémmel (szórhatunk bele kevés kockára vágott almát is), egyet pedig citrommázzal kenünk be.

A tetejére pedig - ízlés szerint - diós, cukros mázat teszünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.