Dobd fel a hagyományosat

2 szuper lecsórecept

A lecsó az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb ételünk itt Magyarországon, mi most két különleges receptet is ajánlunk ó, ha fel akarod dobni a hagyományos lecsót.

2010.10.07 09:00ma.hu

1. Húsimádó lecsó

Hozzávalók (2 személyre):

4 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 10 dkg csípős parasztkolbász, 15 dkg kolozsvári szalonna, só, 2 tojás, 1 ek étolaj

Elkészítése:

1. Felaprítjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát, a paradicsomot kereszt alakban bevagdossuk, 1 percre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2. A hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát és a kolbászt.

Együtt pirítjuk 2-3 percig, hozzáadjuk a paprikát, és további 2-3 percig pirítjuk.

Végül összefőzzük a felkockázott paradicsommal.

Sózzuk, beletesszük a villával felvert tojást, és készre főzzük.

2. Mediterrán lecsó

Hozzávalók (2 személyre):

1 padlizsán, 2 zsenge cukkini, 3 paradicsom, 4 lecsópaprika (zöld és piros), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, bors, csemegepaprika, só, bazsalikom, kakukkfű

Elkészítése:

1. Felkockázzuk a padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot. Felaprítjuk a vörös- és a fokhagymát, felkarikázzuk a paprikát.

2. Olívaolajon megpároljuk a kétféle hagymát, rátesszük a paprikát és a többi zöldséget, majd puhára pároljuk.

Végül borssal, paprikával, sóval, bazsalikommal és kakukkfűvel ízlés szerint fűszerezzük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.