Sorozatunk kezdő receptje!

Gasztro sorozat indul: Az olasz konyha!

Szuper nemzetközi gasztro tippek, melyeket elkészíthetsz, ha idén nem nyaraltál, és akkor is ha ellátogattál idegen országokba és kedved támadt kísérletezni. Kulturális és gasztronómiai kirándulásra hívunk!

2010.08.26 09:00ma.hu

Az olasz finomságok a friss alapanyagoktól, a bazsalikomtól, a fokhagymától és a sajtoktól lesznek ellenállhatatlanok.

Ha olasz vacsorát készítesz, nemcsak az étellel, de a terítékkel sem kell túl sokat bajlódni. Elég az egyszerű fehér tányér, mindenféle ciráda nélkül.

Viszont kell egy jó hosszú asztal, amely köré jó sok embert meg lehet hívni, hogy kialakuljon az a bizonyos olaszos zsibongás. És elmaradhatatlan az apró tálkában kirakott, frissen reszelt parmezán!

Olasz recepttippünk pedig:

Spaghetti alla'arrabiata

Hozzávalók:

• 500 g spagetti • 7-8 paradicsom • 5 gerezd fokhagyma • 2 friss csili • olívaolaj • só • nagy csokor petrezselyem • reszelt parmezán

A mártáshoz húzzuk le a paradicsomok héját. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az aljukon egy X alakú metszést készítünk, majd forró vízbe mártjuk őket kb. 3 másodpercre.

Amint kivesszük a forró vízből, a paradicsom héja elkezd felpöndörödni. A meghámozott paradicsomokat kockázzuk fel. A fokhagymát és csilit vágjuk fel apróra, és kevés olajon futtassuk meg.

Ezután mehet rá a paradicsom és a só, majd addig kell főzni, amíg kicsit besűrűsödik.

A kifőtt tésztát forgassuk bele a mártásba, majd a tányéron szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és már lehet is enni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.