Rendhagyó ételek közül válogattunk

Édes húsos receptek nem csak nőknek

A nők többsége kimondottan édes szájú: míg bátran mondunk nemet a legtöbb fűszeres-húsos ételre, egy szelet sütinek már nehezebb ellenállnunk. De miért is ne lehetne a húsfélét is édesen elkészíteni?

2010.08.17 11:00ma.hu

Akármilyen furcsán is hangzik a szárnyasok és a sertés is elviseli maga mellett a tányéron az epret, barackot, almát, körtét. A citrom gyakori hozzávaló, ha hús kerül az asztalra, halhoz, csirkéhez vagy borjúbécsihez is adjuk.

Ebben az esetben pácoláshoz használjuk, de nem a levét, hanem a lereszelt héját. Ebben kell megforgatni a csirkemellet, majd a sütéskor már a citrom levét is felhasználjuk.

A körte ugyanolyan szoros szövetségre képes lépni a rokforttal, amilyenre a barack a hagymával, így egy nagyon finom, selymes ízű ragut kapunk, amelyet krumplipürével vagy rizzsel is fogyaszthatunk.

Banános pulyka

Hozzávalók: 60dkg csirkemell 1 egész banán 10dkg vaj 1-2ek liszt 3dl tej 1tk méz Szerecsendió, só, bors
A sütéshez: olaj

Elkészítése:
1. Először pucold meg a pulykamellet, majd vágd kb. 1 cm-es csíkokra, majd alaposan sózd be. Forró olajban hirtelen kezd el sütni, amikor kifehéredik, vedd le a tűzről.
2. Közben készíts besamell mártást a következők szerint: forró olajon pirítsd meg a lisztet, majd lassan öntsd fel a tejjel – kevergetés mellett. Szórd meg szerecsendióval, és főzd sűrűsödésig.
3. Vágd kis kockákra a banánt és szórd a besamellhez, keverd bele a mézet jó alaposan, és első rottyanásig főzd tovább.
4. Öntsd át a csirkemell csíkokra, és párold össze őket, míg a hús megpuhul.

Barackos csirkemell


Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 doboz konzerv õszibarack, 20 dkg reszelt sajt, só, kevés fahéj, olaj

Elkészítés:

A húst besózzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és kevés olajon megsütjük. A fél õszibarackokat legyezõszerûen bevagdossuk.

A hússzeleteket tepsire tesszük, mindegyikre borítunk egy õszibarackot és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütõbe tesszük annyi idõre, amíg a sajt megpirul.

Kukoricás rizzsel tálaljuk. Megjegyzés: Nagyon egyszerû, mégis kicsit különleges étel. A húst ízesíthetjük más fûszerekkel, például indiai fûszerkeverékkel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.