Íme egy zserbó bonbon recept

Készíts bon bont saját kezűleg otthon!

A bon bon egy olyan népszerű édességfajta, amit általában a boltban veszünk meg. Most mutatunk gy receptet, melynek segítségével könnyen elkészíthetjük otthon is ezt a csokis finomságot.

2010.08.16 18:00ma.hu

Zserbó bonbon

Hozzávalók:

1 evőkanál baracklekvár 2 evőkanál porcukor 2 evőkanál narancslikőr 15 dkg darált dió 15 dkg aszalt sárgabarack 10 dkg étcsokoládé 6 dkg vaj

Elkészítés módja:

1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk.
2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot.
3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni.
4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba.

Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.