Ízek a temperamentumos Kazaar őrleményből

Ízletes tej alapú kávé receptek (x)

A Kazaar a Nespresso eddigi legintenzívebb Grand Cru kávéja: 12-es intenzitást képvisel. Az aromák tüzes játéka felejthetetlenné teszi a kóstolás élményét, és egyedivé varázsolja a kávézással töltött perceket.

2010.10.15 18:00ma.hu

Rendkívüli intenzitásának köszönhetően kiválóan alkalmas tej alapú receptek elkészítésére.

Élénk, fűszeres Kazaar Cappuccino

Hozzávalók:

- 1 Kazaar Limited Edition kapszula (25ml)
- 50 ml tej
- Egy késhegyni frissen őrölt fekete bors
- Kevés őrölt fahéj
- Cukor ízlés szerint

Elkészítés

Főzze le a Kazaar őrleményt (25 ml) egy Cappuccino csészébe. A tejhez adja hozzá a fűszereket, majd habosítsa fel az Aeroccino segítségével. Öntse a tejhabot a kávé tetejére. Ízlés szerint édesítse.

Kazaar vanilia fagylalttal

Hozzávalók:

- 2 Kazaar Limited Edition kapszula (2*25 ml)
- 50 ml hideg tej
- 80 g vanília fagylalt
- 1 teáskanál tört jég

Elkészítés:

Főzze le a két Kazaar kapszulát ristretto-ként (2*25ml) és öntse egy turmixgépbe. Adja hozzá az összes hozzávalót, majd turmixolja össze kb 30 másodpercen keresztül.

Öntse egy nagy receptes pohárba és fogyassza azonnal.

Az aromák tüzes játéka

A Kazaar megalkotásánál a Nespresso a kávészemek pörkölésének legvégső határáig ment el, hogy pontosan azt az állapotot érje el, ahol az aromák a legintenzívebb állapotukban bontakoznak ki.

Mivel az Arabica és a Robusta szemek eltérő méretűek, az úgynevezett elkülönített pörkölési eljárást alkalmazták.

Ez a komplex folyamat azzal az előnnyel jár, hogy az őrlemény minden egyes összetevőjének aromái a legelőnyösebben érvényesülhetnek. A kávét végül finomra őrlik, hogy intenzitása fokozódjon, és igazán telt és krémes testességet kapjon.

A kávé intenzitása nem a koffeintartalomra vonatkozik, hanem kizárólag a pörkölés mértékére, a testességre, és a kávé keserűségére. A mélykék színű kapszula tökéletes állapotban őrzi meg a Kazaar erejét egészen a kóstolás pillanatáig.

A markánsan fanyar és borsos jegyeket a sűrű és krémes textúra kerekíti le, így intenzitása a kóstolást követően is hosszú ideig érződik a szánkban.

Hol vásárolható meg a Limited Edition 2010 Kazaar?

Interneten: www.nespresso.com

Ingyenesen hívható telefonszámon: 06 80 2582 80 a hét minden napján, a nap 24 órájában.

A Nespresso Boutique-ban: 1061 Andrássy út 27.

Hétfőtől péntekig 10:00 – 19:00 között. Szombaton 10:00 – 17:00 között

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.