Most megtudod mit mennyiért érdemes beszerezned!

A szépségnek ára van? Melyik termékekre érdemes több pénzt szánnod?

Azt gondoljuk, ami drágább az biztosan jobb is, ám nem minden esetben van így. A bőrünk megérdemli a kényeztetést, de nem mindegy mennyit költünk a szépségápolásra. Összeszedtük mire mennyit érdemes szánnunk!

2010.09.03 20:00ma.hu

Hogyan válasszak alapozót?

Bár ma már a legtöbb alapozó valóban bőrbarát, mégis jobban járunk, ha nem a legolcsóbbat kapjuk le a drogéria polcáról.

A drágább és nevesebb termékek ugyanis alaposan kidolgozottak, minőségi anyagokból készülnek, így számos előnyük van az olcsó, de sokszor hasztalan társaikkal szemben.

A jó minőségű alapozó légies állagú, így tökéletesen fed, de nem tömíti el a pórusokat, védi az arcot a káros sugaraktól, a szennytől, és víztartalma táplálja a bőrt.

Parfüm - eredetit vagy másolatot?

Miért fizetnénk tízezreket egy menő parfümért, mikor akár párezer forintért is megkapjuk azt - persze nem kimondottan legálisan?

A kérdés sokunkban felmerülhet, mégis hidd el, jobban jársz, ha az eredeti kölni mellett döntesz!

A silány minőségű hamisítványok sokszor káros hozzávalókat, sőt baktériumokat is tartalmazhatnak, amik bőrirritációt, kiütéseket, de még fertőzést is okozhatnak, nem beszélve arról, hogy az illatuk is hamar elillan.

Arctisztítók - házi vagy professzionális?

Az interneten rengeteg házi szépítő praktikát találunk, így gyakran kísértést érzünk, hogy a drága kenőcsök helyett otthon elkészíthető pakolással ápoljuk a bőrünket.

Az ilyen otthoni receptekkel azonban érdemes vigyázni, mivel egyes hozzávalók allergiás reakciót válthatnak ki a bőrödön.

Bár a természetes anyagok gyakran valóban hatásosak, azt ajánljuk, mielőtt felkennéd a bőrödre a magad kotyvasztotta szépítőszert, végezz allergiatesztet a kezeden, nehogy bőrpírt, égést okozzon a csodaszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.