Kárt okoz-e a smink a bőrön?

Kánikulában visszafogottan sminkelj!

Nincs is annál kellemetlenebb, ha az arcról leolvad az alapozó, a szemhéjpúder pedig összemaszatolódik a tikkasztó forróság hatására.

2010.07.10 09:29bellacafe.hu

Most, hogy egyre melegszik a hőmérséklet, és egyre forróbbak a nappalok, felmerül a kérdés: kárt okoz-e a smink a bőrön? Sminkelni nyáron is lehet, csak mértékkel.

A tűző nap ugyanis képes beleégetni az alapozót, a púdert és a pirosítót a bőrbe, s befülleszti a pórusokat. Ez elszíneződést, akár gyulladást is okozhat, valamint később allergiás tüneteket is kiválthat. Felejtsd el az alapozót, és válts színezett nappali krémre, pirosítóról bronzosítóra, a púderos szemhéjporok helyett pedig könnyű, zselés szemszínezőkre. Az élénk színek helyett inkább világos árnyalatokat használj, így ha mégis elmaszatolódik a szemsmink, legalább könnyebben korrigálható.

Rúzs helyett a szájfény is elég, a szempillákra pedig szinte kötelező a vízálló szemspirál, hiszen a normál szemspirál a meleg hatására összecsomósodik és lepereg. Nyáron a természetes külső a legszebb, melyet elég egy pici sminkkel „feldobni“, hiszen a napbarnított bőr amúgy is sugárzik az egészségtől! Persze még így is óvni kell a bőrt, ezért keresd az SPF (Sun Protection Factor) jelzésű, fényvédő faktorral ellátott termékeket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.