Ha sminkről van szó, sokan ódzkodnak a pirostól

A piros ajkak újra divatosak, viseld bátran!

Végre ideje szembenézni a félelmeinkkel, ha divatosak szeretnénk maradni idén tavasszal és nyáron. Jó hír, hogy a félelmek alaptalanok, a piros mindenkinek jól áll, kortól, haj- és bőrszíntől függetlenül.

2010.08.30 16:45ma.hu
Christina Aguilera is bátran viseli

Sokáig feledésbe merültek a tűzpiros ajkak: a divatszakértők egyenesen emberiség elleni bűntettnek nyilvánították még évekkel ezelőtt is, ha egy csinos nő vörösre festett szájjal parádézott.

A sztárok legfrissebb fotóit elnézve azonban úgy tűnik, ismét divatba jöttek a csersznye-ajkak - ezt sokan bánják, de még többen ujjongva üdvözlik. Persze nem mindegy, hogy melyik árnyalatát használjuk.

Lássunk néhány szabályt, amely nem "arany", de azért érdemes őket figyelembe venni:

Cseresznyepiros - a világos bőrű hölgyeknek áll igazán jól. Téli sápadtságunkból egy kékes-rózsaszínes árnyalatú rúzs segítségével akár előnyt is kovácsolhatunk.

Tűzpiros, téglapiros, rozsdapiros - a mediterrán tónúsú és napbarnított bőrön előnyös.

Korall- és vérpiros - a sötétebb bőrű hölgyeket varázsolja ellenállhatatlanná.


A sminkelés menete:

- A cserepes ajkakat varázsoljuk üdévé és selymessé speciális ajak-bőrradir segítségével.

- Alaposan kenjük be az ajkainkat szájbalzsammal, majd távolítsuk el a felesleget .

- Ezután következzen a rúzs, legjobb, ha ezt egy ecset segítségével visszük fel. Remegő kezekkel soha ne álljunk neki ajkat vörösre festeni!

- Miután jól-rosszul felkentük a rúzst, javítsuk ki a hibákat egy kontúrceruza segitségével.

- A rúzs végre a szájra került, kell ennél több? Igen, jöhet még egy kevés szájfény, ha csillogó ajkakat szeretnénk.

Előnye még, hogy tartósabbá teszi a rúzst és optikailag növeli a vékony ajkakat.

Kate Winslet is pirosra festi

Sokan azt hitték, hogy a régi-új divat sokáig nem lesz befutó – annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban számos híresség jelent meg tűzvörös ajkakkal nagyobb rendezvényeken.

A hölgyek azonban továbbra is kitartanak választásuk mellett, és egyre többen követik a példájukat. A vörös az őszi-téli időszak kedvelt színe.

Ezért azt javasolják a szakemberek, hogy szerezzünk be egy harsány árnyalatú rúzst, és mindig hordjuk magukkal a táskánkban.

Még egy utolsó jó tanács: a vörös rúzs már önmagában is feltűnő, ezért a szem környékét már nem érdemes kifesteni, sőt az erős smink csak ronthat az összhatáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.