A bársony és a bőr is hódít!

Milyen anyagok lesznek ősszel divatban?

Az őszi trendek feltárását folytatva utána néztünk, hogy milyen anyagok lesznek divatosak. A színekről és mintákról már korábban írtunk, most itt az ideje górcső alá tenni az anyagokat is.

2010.08.30 14:25ma.hu
Antonio Berardi kollekció

Bársony:

Szintén a luxus életérzést hivatott feleleveníteni, de sokkal szimpatikusabb és nőiesebb, gyengédebb formában. Nagyon szép esésű és formálható textília, mely különleges ruhákra inspirálta a tervezők jelentős részét (pl, Nanette Lepore, Richard Nicoll, Antonio Berardi, Luisa Beccaria, Dolce & Gabbana, Andrew Gn, Zac Posen, Vionnet).

Bársony kosztümök-kosztümkabátok, bársonnyal bevont gombokkal (Ralph Lauren, L’wren Scott), akár csipke és gyöngydíszítéses részletekkel. Estélyi ruháknál szorítkozzunk a királykék, piros, fekete és narancssárga bársony kreációkra.

Bőr:

A bőr nagyon sok formációban futott végig a kifutókon. Piros/sárga bőrnadrágok, fodros bőrszoknyák, gumírozott bőrruhák, bőr korszettek, toppok.

Divatos lesz minden ruhadarabba egy kis bőrt varázsolni, így bőr lehet egy szövetkabát ujja vagy gallér része, a kötött pulóver zsebe, szoknyák derékrésze.

A bőrdzsekik, nappásított irha dzsekik- mellények fehér kibuggyanó gyapjú béléssel is divatosak lesznek.

Leopárd:

Mindenképp szerezzünk be egy kabátot vagy toppot, ami eme egzotikus mintával van ellátva. Szinte minden ruhadarabra előszeretettel használták a tervezők ezt a mintát, emellett még a zebra minta is mellékszerephez jutott.

Kötött:

A kötött pulóverek, garbók fehérben lesznek az igaziak idén ősszel. Amennyiben más színű a pulcsink, egy kis szőrme, bőr vagy bársony mindenképp kapjon helyet rajta.

Kötött sálaink extra hosszúak legyenek, melyek akár a kabátunk, ingünk alól lógnak ki már- már a bokánkat verdesve, vagy a bőrövünk alatt kanyarognak.

Kötött mintának pedig állati jó a mókus vagy a szarvas minta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.