A teljes fényhiány is árthat nekik

Így gondoskodj virágaidról nyaralás idején!

Eljött a nyári szabadságok ideje, de nincs egy kedves szomszédod vagy közelben élő rokonod, akit megkérhetnél, hogy öntözze az otthon maradt növényeidet? Íme néhány tipp, hogy kedvenceid ne szomjazzanak!

2010.08.06 18:00ma.hu

Kádban, téglán

Kis gyerekkádba, vagy műanyag lavórba engedj egy kevés vizet, majd helyezz bele téglát. Vedd ki a növényeket a kaspójukból, és a mázatlan cserepeket állítsd rájuk. Így a téglán keresztül közvetlenül annyi vizet tudnak felszívni, amennyi nekik szükséges.

Agyag granulátum

Egy mélyebb tálcára vagy egy régi, már nem használatos sütő tepsibe szórj a vízkultúrás növények tartásához használt agyaggranulátumot. Állítsd bele a nyers cserepeket, majd önts annyit vizet a tálcába, hogy jól ellepje a golyócskákat.

Ha csak egy vagy két virágod igényel törődést a távollétedben, akkor az alábbi módszert is alkalmazhatod: a mázatlan cserepet helyezd egy nejlonzacskóba, majd szórj köréje előzőleg vízbe áztatott agyaggranulátumot.

A nejlonzacskót kösd össze a virág száránál, ezzel akadályozva meg, hogy a felszívott víz könnyedén elpárologjon.

Palack segítségével

Tisztára mosott üveget vagy ásványvizes palackot tölts meg vízzel. Kalapács és egy nagyobb szög segítségével lyukaszd ki a kupakját, csavard rá, fogd be a lyukat majd ügyesen fordítsd fejtetőre, és óvatosan nyomd a virágföldbe. Folyamatosan fogja adagolni az öntözővizet, akár egy automata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.