Legyőzte a rák az 57 éves színészt...

Elhunyt Patrick Swayze

Patrick Swayze amerikai színész, a Dirty Dancing sztárja hétfőn, 57 éves korában Los Angelesben meghalt - közölte sajtóügynöke.

Utolsó képei: Patrick Swayze kereskesszékben képgaléria

2009.09.15 07:30MTI

A hollywoodi sztár 20 hónapja hasnyálmirigyrákkal küzdött. Családja körében hunyt el.

A texasi születésű Patrick Swayze táncosként kezdte karrierjét, majd 1987-ben vált híressé a Dirty Dancing című romantikus zenés filmben nyújtott alakításáért.

Az 1990-es Ghost című filmben játszott szerepével bebetonozta hírnevét - fogalmazott a The New York Times.

A színésznél 2008 márciusában állapították meg a daganatos betegség egy különösen halálos formáját.

A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast (A vadállat) című televíziós krimisorozatot, amelynek egyik főszerepét kapta.

A háromszoros Golden Globe-jelölt sztár idén januárban azt mondta, feleségével, Lisával visszaemlékezés írásába kezd, amelyből nem hiányozna a rákkal való küzdelme sem.

Olvassa el a legutóbbi híreket Patrick Swayze-ről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.