A színész: Nagyapám csempész volt!

Johnny Depp az első számú közellenség bőrében

Az amerikai mozik július 1-től vetítik Michael Mann Közellenségek (Public Enemies) című filmjét, amelyben Johnny Depp játssza az 1930-as évek hírhedt gengszterének, Dillingernek a szerepét.

Johnny Depp és felesége a vörös szőnyegen! képgaléria

2009.07.01 12:20MTI
Depp a Rolling Stone címlapján!

A film minden bizonnyal nagy sikerre számíthat, hiszen a bűnözőt üldöző FBI-ügynököt az "új Batman", a sármos Christian Bale alakítja, és a rendezőt a kritikusok a modern thriller géniuszának tartják.

Az ezerarcú Johnny Depp a La Repubblicának adott interjúban bevallotta, hogy gyerekkora óta csodálja Dillingert, ugyanolyan csodálatot érez iránta, mint Charlie Chaplin vagy Buster Keaton iránt.

- "Nagyapám csempész volt Kentuckyban, fondorlatos keresztapám is volt egy időben börtönlakó, kell, hogy legyen valami a DNS-emben, ami a banditához köt" - mondta.

John Herbert Dillinger (1903-1934) a harmincas évek elejének egyik legendás amerikai bankrablója volt, akit míg egyesek veszélyes bűnözőnek tartottak, addig sokan modern kori Robin Hoodként tekintettek rá.

Legalább két tucat bankot és négy rendőrőrsöt rabolt ki, és a börtönből is kétszer megszökött. 1934 júliusában Chicagóban, egy moziból kijövet megpróbálták letartóztatni, ám a tűzpárbajban meghalt. Rablásai és szökései nyomán számos városi legenda született az Egyesült Államokban.

Johnny Depp elmondta, hogy Manntól, aki arról is híres, hogy filmjeihez alapos kutatásokat végez, megkapott minden segítséget a szerep megformálásához. Megismerkedtek például Dillinger 1934-es indianai és ohiói rablásaival, meglátogatták a börtönt, ahonnan megszökött, követték szökésének útját és részletesen rekonstruálták halálának körülményeit is.

Kölcsönkapták a Dillinger-múzeumtól azt az inget és nadrágot, amely halálakor a rablón volt, így Johnny Depp ezeket viselhette a filmen. A színésznek "hőséről" az a véleménye, hogy "természetes, karizmatikus figura" volt, aki, ha lehetséges volt, kerülte az erőszakot.

- "Korrupt bankoktól, az éhező emberek igazi ellenségeitől rabolt, Robin Hooddá, élő legendává vált. Szerette az egyszerű embereket, utálta a gazdagokat és a tekintélyuralmat. Nem kötött kompromisszumokat." Mint mo

Vajon Depp végre tényleg megnősül?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.