Inkább zombifilm, mint egy új James Bond?

Forster vált a Bond-film után! A producer Brad Pitt lesz!

Nem akarja megrendezni A Quantum csendje folytatását Marc Forster. A hazánkban a héten bemutatott legújabb 007-es mozi direktora helyette legközelebb egy zombifilmmel jelentkezik.

A Quantum csendje izgalmas képsorai! képgaléria

2008.11.18 17:20ma.hu
Daniel Craig a Quantum csendjében

A 39 éves, német születésű rendező Max Brooks (Mel Brooks és Anne Bancroft fia) bestsellere, a World War Z című regény alapján készül forgatni. A könyv cselekménye tíz évvel azt követően játszódik, hogy az emberiség átvészelt egy világméretű zombitámadást (ez a World War Z, azaz a "Z világháború"), a sztori pedig a túlélők visszaemlékezéseiből áll össze. 

A World War Z producere Brad Pitt, forgatókönyvírója pedig J. Michael Straczynski (Elcserélt életek). Az amerikai mozibemutatót 2010-re tervezik. "Mindig is izgatott ez a műfaj, és amikor megkerestek a forgatókönyvvel, rögtön a hetvenes évek paranoiafilmjei jutottak róla az eszembe, az olyan összeesküvés-filmek, mint például Az elnök emberei" nyilatkozta Marc Forster készülő filmjéről.
 
A rendező egy másik nyilatkozatában pedig határozottan kijelentette, hogy nem készül további Bond-filmek megrendezésére, mivel a kémfilmek helyett most inkább más filmműfajokra kíván koncentrálni. Forster egyébként mindig is szerette a változatosságot: a Szörnyek keringője melodrámája után életrajzi filmet rendezett (Én, Pán Péter), majd egy misztikus thrillerrel jelentekezett (Maradj!). 

Ezután egy szellemes vígjáték (Felforgatókönyv) és egy megrázó filmdráma (Papírsárkányok) következett, majd a legújabb Bond-opus, A Quantum csendje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.