Tarolt a John Adams-sorozat és a Mad Men

Képekben a sztárparádé: Átadták a jubileumi Emmy-díjakat

Tizenhárom díjat söpört be a John Adams életét feldolgozó sorozat - Ez rekord, hiszen 2004-ben tizenegy díjat vitte el az Angels in America. A Reklámőrültek első lett a legjobb drámai sorozat kategóriában.

Sztárparádé az Emmy-gálán! képgaléria

2008.09.23 10:15MTI - ma.hu

Rekord számú díjat kapott a John Adams életét bemutató, történelmi sorozat.

Ez vitte el a címszereplőnek, Paul Giamattinak járó legjobb színész díját is, továbbá az elnökfeleség, Abigail Adams szerepéért Laura Linney kapta a legjobb színésznőnek járó szobrot.

Paul Giamatti és Laura Linney a John Adams-ről szóló sorozatban

A Reklámőrültek (Mad Men), melyet most kezdtek vetíteni Magyarországon is, a legjobb drámai sorozat díjával együtt összesen hat Emmyt nyert.

Köztük a legjobb forgatókönyv és a legjobb főcímdizájn díját. Főszereplői a 60-as évek Amerikájában, a reklámiparban dolgozó fiatal szakemberek.

Mára egyébként annyira megnőtt a díjazott kategóriák száma, hogy két menetben adják át az elismeréseket.

Az első kör már lezajlott szeptember 13-án, akkor a kreatív kategóriák legjobbjait díjazzák - például a legjobb jelmez, vágás, főcímzene.

A többi díjat pedig második körben, azaz ezúttal vasárnap este adták át Los Angelesben, természetesen szép számú híresség képviseltette magát a gálán.

A díjazottak teljes névsorát itt olvashatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.