A család csodálatos, de olykor pusztító

Péterfy Bori: "Másképp is történhetett volna"

A 40-es éveiben járó, szingli, ámde gyermekre annál jobban vágyó ügyvédnőt alakít Péterfy Bori a legújabb szerepében, és nem titkolja, hogy akár a valóságban is élhetne így.

2014.09.04 15:29ma.hu

Orsolyát, a szigorúnak és határozottnak tűnő, ugyanakkor kétségbeesett és sebezhető ügyvédnőt alakítja egy 2014 októberében 35 vadonatúj résszel jelentkező sorozatban Péterfy Bori, akit nemcsak színésznőként, de énekesnőként is jól ismerhet a közönség. Bori a közelgő debütálás kapcsán mesélt a karakterről, amelyet már a casting során megszeretett, no meg arról, hogy a saját élethez hogyan kapcsolódik Orsolya története.

Ahogy ő fogalmaz, az első perctől kezdve odavolt a nőért. A színész-énekeső elárulta, saját életéből merített ihletet a szerep megformálásához. „Nekem olyan szerencsésen alakult az életem, hogy már van saját gyermekem. Innen visszatekintve még tragikusabb elképzelni, hogy mindez másképp is történhetett volna. Az én életem nem volt ennyire kemény, nem történtek velem ilyen szörnyű dolgok. 40 éves kora körül azonban mindenkit elöntenek hasonló félelmek és szorongások. Velem megtörtént mindaz, amit az általam alakított szereplő csak szeretne elérni. Így még jobban megértem azt az elkeseredett vágyat, amit érez, mivel tudom, hogy mi a tét” – mesélte a színésznő.

Fotó: Redlemon

Péterfy Bori elárulta, hogy az édesanyja, a nagymamája és a körülötte élő nők tapasztalatai is sokat segítettek neki a karakter megértésében. Végtelenül élvezte az alkotói folyamatot, ahogy epizódról epizódra hámozta le a héjat a szereplő személyiségéről, és hatolt le annak legmélyebb bugyraiba. A legizgalmasabb feladatot az jelentette, hogyan tud Orsolya egyéniségéből minden részben egyre többet megmutatni.

A külső máz lebomlása után feltárul egy érzékeny és labilis belső világ, amivel könnyű azonosulni. A szereplő jelenbeli bizonytalanságai gyerekkori problémákra vezethetőek vissza, és felhívják a figyelmet arra, hogy bár a család csodálatos és meghatározó fontosságú közeg, olykor pusztító hatású is lehet.

A színésznő bevallása szerint a szerep hozzájárult, hogy saját gyermekkorát is jobban megérthesse. A magyar mozicsatornán bemutatásra kerülő sorozat igazi „kukkolási” lehetőséget nyújt majd a nézőknek, mert egy olyan rendkívül személyes és intim helyzetet, pszichológus és páciens közötti szituációt jelenít meg, amely a valóságban soha sem kerül ki a biztonságot és névtelenséget nyújtó négy fal közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.