Péterfy Bori a Gödörben

Love Band, Bori és a Gödör

Sorban a második lemezével jelentkezett az énekes-színésznő Péterfy Bori és az ő zenekara, a Love Band.

2009.12.21 17:26ma.hu

Az alternatív popdíva - nemes egyszerűséggel - 2 címre keresztelt új hanganyaga már a boltokban kapható illetve december 27-én a budapesti Gödörben lesz először élőben is hallható. ű

Két év után új lemezzel jelentkezik az egykori Amorf ördögök énekesnője, a 2007-ben szólókarrierbe kezdett alternatív popdíva, Péterfy Bori és zenekara. A Nemzeti Színházban is dolgozó énekes-színésznő sanzon-punk-rock formációja nem tétlenkedett az elmúlt két évben: végigszáguldottak a hazai klubokon és fesztiválokon. A sikeresnek mondható debütáláshoz, a mára aranylemezes, cím nélküli első Péterfy Bori & Love Band-albumhoz képest az egyszerűen csak 2 címre keresztelt új anyag logikus folytatása a sanzonos-rockos világnak, de ezúttal kevesebb a sanzon, és több a nyers erő.

Az új anyag zenéje Tövisházi Ambrus nevét dícséri, de a dalszerzésben az eddigi társakhoz (Lovasi András, Tariska Szabolcs) új szereplők is csatlakoztak: Vinnai András író mellett a zenekar blogján meghirdetett verseny győztese, Hujber Szabolcs is beszállt szövegíróként. A legfontosabb változás viszont az, hogy ezúttal maga Bori is írt dalszövegeket. Az igencsak sűrű, tizennégy számos lemez történetei kevésbé lazák, mint korábban – Bori többször életveszélyes helyzetbe kerül.

A számok hangvétele keményebb: a száguldós dalok még gyorsabbak, a lassúak még lassabbak: a 2 rapszodikusabb és szenvedélyesebb anyag elődjénél. Péterfy Bori a Lovasi Andrással közös Délelőttök a kádba' hagyományának folytatásaként ezen a lemezen is énekel egy duettet, az Újraélesztő című dalt az Óriás zenekar énekesével, Egyedi Péterrel együtt énekli. Az album borítóját ezúttal is Stark Attila tervezte, Merényi Dávid fotói alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.