Sanzonpunkrock

Péterfy Bori and Love Band: vérpezsdítő album, tánclövések a diszkógömbre

Vérpezsdítőre sikerült a sanzon, a punk és a rock műfajában egyaránt otthonosan mozgó népszerű díva, Péterfy Bori és csapata, a Love Band második albuma, amelyet december 27-én Budapesten, a Gödör Klubban mutatnak be.

2009.12.20 10:43MTI

"A 2-es számmal futó új lemez és a 2007-ben megjelent debütalbum között alapvető különbség, hogy két évet együtt koncertezett a zenekar és eközben egyrészt kialakult, mi az irány, amerre menni akarunk, másrészt kiderült, mi áll nekünk jól élőben. Ezek nyilván befolyásolták az új album dalait" - fogalmazott Péterfy Bori az MTI-nek. A friss korong új eleme az is, hogy a színész-énekesnő öt dal szövegét maga írta. Mint mondta, ez régóta érett benne, és most kipróbálta.

"Nehéz dolog, az biztos, de nagyon élveztem" - mondta erről.

Mint kifejtette, a zeneszerző-producer Tövisházi Ambrus kész zenéire írta szövegeit, ez a munkamódszer volt az általános még annak idején az Amorf Ördögökkel, és így dolgoznak a Péterfy Bori and Love Bandben is. Több szöveget írt még az albumra a zenekar által egy tehetségkutatón felfedezett Hujber Szabolcs, valamint Lovasi András, Tariska Szabolcs, Vinnai András író és Egyedi Péter is.

Az énekesnő jegyzi a Bűvös vadász szövegét, a dalból már klip is készült Merényi Dávid rendezésében; ebben Péterfy Bori és Gyabronka József áttáncolják a Nyugati teret, és bár a végén Borit lelövik, feltámad és tovább táncol. "Gyabronka Józseffel sokat dolgoztam együtt a Krétakör Színházban és a Nemzeti Színházban Vlagyimir Szorokin A jég című darabjában most is együtt játszunk, ő meghívott vendégművészként. Egy idős táncost szerettem volna a klipbe, de nem találtam megfelelőt, és akkor ugrott be, hogy Jóska nemcsak kiváló színész, hanem szuper táncos is. Ráadásul hozzászokott az extrém helyzetekhez, hiszen a Krétakörnél az utolsó években már mindenhol játszottunk, csak színházépületben nem" - fejtette ki.

Elmondta azt is, hogy döbbenetes volt a város reakciója arra, hogy két ember a Nyugati téren táncol, sokan "beszóltak" nekik. "Több mint nyolc órányi anyagot forgattunk, és szomorú, amit tapasztaltunk. Mivel a kamerákat nem nagyon lehetett látni, nem tudhatták, hogy forgatás van. Sokan úgy csináltak, mintha nem is vennék észre a táncot, sokan meg kibuktak rajtunk. Utólag úgy érzem, azért kapom a szívlövést a klipben, mert tényleg bele kell halni abba, hogy egy ilyen városban kell élni" - jegyezte meg Péterfy Bori.

Arra a felvetésre, mennyire volt érezhető a lemezfelvételkor, hogy Tövisházi Ambrus zeneszerző párhuzamosan az Erik Sumo Band szintén nemrég megjelent kiváló albumát is csinálta, Péterfy Bori azt mondta: Tövisházi mindig is külön tudta választani különböző projektjeit és mindig új kihívásokat állít maga elé. (A billentyűs hangszereken játszó és vokálozó Tövisházi Ambrus mellett mindkét zenekar tagja még Pápai István ütőhangszeres, Drapos Gergely basszusgitáros és Mészáros Ádám gitáros is. Laskai Viktor dobos viszont nem szerepel az Erik Sumo Bandben.)

A december 27-iki Péterfy Bori and Love Band lemezbemutató koncerten a Gödör Klubban vendégként fellép Egyedi Péter, akivel Bori a lemezen az Újraélesztő című dalt énekli együtt "Jövő év elején megjelenik a Péterfy Bori and Love Band 2 B verziója is, amelyen a dalok akusztikus, átdolgozott változatai lesznek rajta, az albumról lemaradt számok, valamint teljesen új felvételek is" - mondta végül az énekesnő.

A Péterfy Bori and Love Band 2 című albuma a Megadó Kiadó gondozásában jelent meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.