Samsung Food ShowCase

Ilyen egy okos (és szép) hűtőszekrény!

A konyha központi szerepének felértékelődésével együtt a különböző háztartási elektronikai készülékek iránt megfogalmazott igények is a sokszorosára nőttek.

2014.05.22 17:19ma.hu

A modern, városias rohanó élettempó komoly kihívást jelent az emberek számára, így nem csoda, ha minden adandó alkalmat és lehetőséget megragadnak arra, hogy megkönnyítsék életüket. A Samsung vadonatúj Food ShowCase hűtőszekrényének kialakításakor éppen ezt vette alapul: a hűtőszekrény minden egyes négyzetcentiméterét a végletekig kihasználhatjuk, tökéletesen átláthatjuk a benne tárolt élelmiszereket, ráadásul még soha ilyen könnyedén és gyorsan nem férhettünk hozzá a leghátsó rekeszben tárolt kis apróságokhoz sem.

Az elmúlt években rengeteget változott az emberek konyhához és a háztartási elektronikai készülékekhez való hozzáállása. Azzal, hogy konyha sokkal inkább központi helyet tölt be az otthonokban, - már nem csak a főzés és étkezés színtere, hanem a leckeírástól, az otthoni munkavégzésen át a vendégségekig szinte minden itt történik, - egyre nagyobb helyet is foglal el. Így nem meglepő, hogy a konyha kialakításánál is a multifunkcionálisra törekednek a belsőépítészek, igazodva minden elváráshoz. "A konyhák stílusa egyre inkább egyszerűséget és letisztult formavilágot tükröz. A semleges építészeti szemlélettel megalkotott bútorok élni hagyják a különböző háztartási készülékeket, sőt ezek a high-tech eszközök a legfőbb díszítő elemük, melyek luxust és modernséget visznek a helyiségbe" - tette hozzá Lovas Cecília, enteriőrtervező, a Werk Akadémia oktatója.

A Samsung dizájnerei azonban nem elégszenek meg a rozsdamentes acél nyújtotta hűvös eleganciával, újdonságot, egy teljesen új filozófiát kívánnak meghonosítani, amelyet nem a piaci trendek határoznak meg. A készülékek középpontjában az ember áll, ennek köszönhető, hogy a Food ShowCase hűtőszekrény megalkotásával olyan megoldások kerültek előtérbe, melyekre eddig senki nem figyelt fel. Miközben a különböző élelmiszereket egy vagy két ember rendezi el a hűtőszekrényben, addig a család minden egyes tagja hozzá fér a hűtőszekrényhez, hogy megtalálja, amit keres. A keresés persze nagy felfordulással járhat, ráadásul sokszor el is feledkezünk egy-egy élelmiszerről, amit már csak a szavatossági idő lejárta után veszünk észre.

"A hagyományos hűtőszekrényeket nem a mai, modern életmódra tervezték. A Samsung Food ShowCase azonban minden eddiginél életszerűbb megoldást hoz a családok életébe. Az élelmiszerek ezután egyszerűbben és rendezettebben tárolhatóak" - mondta el Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. háztartási elektronikáért felelős vezetője.

A Samsung Food ShowCase amerikai típusú side-by-side hűtőszekrényét úgy tervezték, hogy a tárolóteret intelligensen osztották fel. Eszerint a ShowCase részbe a családtagok által gyakran keresett élelmiszerek kerülnek, míg az InnerCase a hosszabb távon tárolt élelmiszerek számára áll rendelkezésre. A ShowCase három fő zónára osztható: Főzés, ahova olyan főzés közben leggyakrabban használt élelmiszerek kerülnek, mint például a tojás, sajt vagy a különböző szószok; a Családi rekeszbe a család által rendszeresen keresett élelmiszerek, az italok vagy a gyümölcsök kerülnek; az alsó Gyerek részt pedig a kisebb harapnivalók számára tarthatjuk fenn. Az InnerCase-ben zöldségeket, gyümölcsöket, húst és egyebeket lehet tárolni.

A család különböző igényeinek megfelelően kialakítható rekeszeken kívül a hűtőszekrény másik nagy előnye, hogy duplafalú ajtóval rendelkezik, így az ajtós tartóba tett élelmiszerek - például üdítő, sajt és mustár - anélkül is elérhetőek, hogy klasszikus értelemben kinyitnánk az ajtót, elég csak annak külső részét kinyitni. Az innovatív dizájnnak köszönhetően ráadásul nem kell tovább sakkoznunk a kisebb-nagyobb élelmiszerek elhelyezésével, egymásra halmozásával sem, hiszen a hűtőszekrény minden egyes négyzetcentiméterét optimálisan kihasználhatjuk. A hagyományos hűtőszekrényekkel ellentétben a romlandó ételek is jobban elkülöníthetőek, így a gyümölcs és a zöldség is hosszabb ideig marad friss.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.