Négyszer akarta, de napszúrást kapott

Lefutotta a maratont. Kétszer. Hűtővel a hátán...

Lefutni a maratont igazán szép teljesítmény. Kétszer egymás után, az már extra elismerést érdemel. De hogy mindehhez még egy 42 kilós hűtőt is cipeljen valaki a hátán, az alighanem az őrült kategóriába tartozik.

2014.04.15 08:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Toa55

Hűtőszekrényt cipelve a hátán futotta le a londoni maratont egy brit férfi, majd visszatért a rajthoz, és ismét megtette ugyanúgy ugyanazt a távot - mindezt jótékonysági célból. Tonny Phoennix-Morrison - akit sokan csak Tony the Fridge (Hűtőszekrényes Tony) néven ismernek a szigetországban - 6 óra 11 perc és 57 másodperc alatt teljesítette vasárnap a londoni maratont úgy, hogy egy 42 kilogramm súlyú hűtőszekrényt cipelt a hátán.

Amikor a célba ért, vonatra szállt, visszatért a rajthoz, és még egyszer lefutotta a távot a hűtővel. Ezt már lassabban tette meg, hétfőn ért célba, ahol családja várta őt. A férfi eredetileg az tervezte, hogy 24 óra alatt négy maratoni távot fut le, de napszúrás és rosszullét miatt a felére csökkentette a távot.

Hűtőszekrényes futásaival a 49 éves férfi már közismertté vált Nagy-Britanniában, így gyűjt adományokat rákkutatásra. Csak a londoni maratonon való részvételével vasárnap mintegy 10 ezer fontot (3,7 millió forintot) gyűjtött a nemes célra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.