Diétázzon Hajdú Péterrel!

Járjon ön is Sarka Kata málnásában - KÉPEK!

Sarka Kata egy igazán ínycsiklandó sütit posztolt a népszerű közösségi oldalra, ami igazán különleges benne, hogy nem hizlal és tényleg el lehet készíteni házilag.

2013.10.14 15:50ma.hu
Fotó: Facebook, Sarka Kata

Sarka Kata Facebook-posztja szerint második próbálkozásra sikerült megfelelően elkészítenie a képen látható édességet. "Az összes réteg megdermedt és nagyon-nagyon finom! Alacsony szénhidráttartalmú, diétában is tökéletes!" - adta a tanácsot. Lássuk, hogyan készül:

Hozzávalók:
6 tojás
2 kiskanál update zero cukor
6 ek zselatinpor
4,5 dl víz
2 ek diabetikus kakaópor
2,5 dl update málnaszörp (vagy eperszörp)
14 ek Prebio Sweet porcukor update 1
2 dl tejföl
1 doboz málna vagy eper a tetejére

Elkészítés:
Első réteg: 3 tojássárgáját összekeverünk 1 kanál update zero cukorral és 4 evőkanál porcukorral. 1 dl vízben feloldunk 2 evőkanál zselatint, ezt a tojássárgájához öntjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjehabot.

Második réteg: Megismételjük az előző réteget, csak most a tojássárgájához adjuk a kakaóport.

Harmadik réteg: Feloldjuk 1,5 dl vízben a 2 ek zselatint, adunk hozzá 2 pohár tejfölt, 6 ek porcukrot és összekeverjük.

Negyedik réteg: Feloldjuk 1,5 dl vízben a maradék (2 ek) zselatint és belekeverjük a 2,5 dl málna-, vagy eperszörpöt. (A fagyasztott gyümölcsöt is ebbe kell beletenni - a szerk.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.