Hugh Laurie új blues-albumát mutatja be

Észak-amerikai koncertturnéra indul a Doktor House sztárja

Októberben észak-amerikai koncertturnéra indul Hugh Laurie, a Doktor House című tévésorozat sztárja a napokban megjelent új blues-albumával.

2013.08.12 01:29MTI
Hugh Laurie (Fotó: MTI)

A Warner Bros. Records még 2011-ben adta ki a tévésztár Let Them Talk című első blues-lemezét, amelyen a Copper Bottom Banddel játszott. Az album több millió példányban kelt el, Laurie és az együttes pedig hat hónap alatt végigkoncertezte vele az Egyesült Államokat, Európát, Dél-Amerikát és Oroszországban is felléptek.
 
"Most már teljesen függő vagyok. Semmi sem elég: hátborzongatóan jó együtt fellépni ezekkel a zenészekkel" - idézte a The Hollywood Reporter az újabb turnéra készülő 54 éves színész-muzsikust. Laurie elárulta, hogy hatéves kora óta zongorázik, és a bluest is akkortájt szerette meg.
 
Az Amerikában a napokban megjelent Didn't It Rain című új lemezén a blues egészen korai előadói, mint W.C. Handy vagy Jelly Roll Morton, illetve az újabbak közül Dr. John számai is szerepelnek. "Ha rajtam múlna, 160 szám lenne a lemezen, mert képtelen vagyok nemet mondani egyetlen számra is" - mondta Laurie hozzátéve, hogy még rengeteg, sokak számára ismeretlen blues-számot akar bemutatni a világnak. Olyan is akad közöttük, ami a 20-as, 30-as évek óta nem jelent meg. 

Laurie nyolc évadon át volt a főszereplője a Doktor House című tévésorozatnak, alakításáért 2006-ban és 2007-ben is elnyerte a Golden Globe-díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.