Nyálkás csúszómászókkal a feszes bőrért

Kipróbálná? Arcon csúszkáló csigákkal a szépségért

Merőben szokatlan és talán a legtöbbünk számára igencsak undorító az új japán szépségmánia, de az ottani nők bolondulnak a csigás arcpakolásért. A csúszómászók egy órán át vándorolnak az arcon.

2013.07.15 08:30ma.hu

A legtöbb ember számára felér egy rémálommal, ha azt veszi észre, hogy egy undorító, nyálkás csiga mászik épp keresztül az arcán. A japán nők azonban újabban még fizetni is hajlandóak ezért, egyre többen válnak rajongójává a legújabb szépségtrendnek. Bár a csigák nyálkájában lévő anyagot már jó ideje beépítették a szépségipar különböző csodaszereibe, de egészen mostanáig nem rukkolt elő egyetlen kozmetikus sem azzal, hogy közvetlenül, élő csigák által vigye fel a bőrre a fiatalító szérumot.

A tokiói Manami Takamura azonban úgy döntött, változtat a bevált módszereken, és szépségszalonjában bevezette a csigás arcpakolást, élő csigákkal. Egy kezelés 60 percig tart, ezalatt három csiga vonaglik a páciens arcán, és mintegy 55 ezer forintnak megfelelő összeget kell érte fizetni.

Fotó: freedigitalphotos.net

"A csigák segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, gyógyítják a leégett bőrt és hidratálják azt" - magyarázta a kozmetikus. "Így viszont akár 100 százalékos töménységben kerül az arcra a csiga nyálkája" - tette hozzá. Miután a csigák eleget csúsztak-másztak az arcon, a kezelés egy sor masszázzsal, arcpakolással és elektromos gépekkel folytatódik, melyek során nem mossa le a csiganyálkát a szakember, hanem azon igyekszik, hogy minél több váladék hatoljon be a bőrbe.

Az egyik páciens azt mondta, annyira megnyugtatónak érezte a kezelést, hogy kis híján elaludt közben. "Éreztem, ahogy a csigák mozogtak az arcomon. Eleinte kissé szokatlan, de valójában egész kellemes. A bőrömet tényleg simának és hidratáltnak érzem most" - magyarázta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.