Elbánik a bűzzel

Ehető dezodor, mely megédesíti az izzadtságot

A Deo Perfume Candy nevű cukorka állítólag megbirkózik a testszaggal - belülről, kifelé.

2012.11.18 10:36ma.hu

Egy amerikai vállalat azt állítja, hogy megtalálta a módját, hogyan szabadulhatunk meg a kellemetlen testszagtól: együnk cukorkát, mely  megédesíti az izzadtság-cseppjeinket.

A Deo Perfume Candy szerint édességük révén a bőrünk csodálatos rózsaillatúvá válik. A cukorka mögötti technológia a cég weboldalán található információk szerint egy, japán tudósok által végzett kutatás eredményei.

„Tanulmányuk bebizonyította, hogy a lenyelt rózsaolaj illatanyag-összetevőjét – mint amilyen a geraniol is - a bőr kiválasztja. Amikor ez a bőrről elpárolog, rózsaillatúvá teszi a testet” – állítják.

Az elv igaz lehet, hiszen a fokhagyma fogyasztása után ezért vagyunk sokáig olyan „büdösek”. A geraniol egyébként a rózsaolajban, a citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható, viszont bőrirritációt okozhat.

De visszatérve az illatos cukorkára, a cég szerint az emésztési parfümözés erőssége és hatóideje nagyban függ a test tömegétől is, így egy 65 kilós embernek legalább egy csomaggal el kell fogyasztania, ez négy darab cukorkát tartalmaz. Ezzel nagyjából hatórányi rózsaillatozást tesz lehetővé.

Az egészségügyi szakértők azonban szkeptikusak a terméket illetően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.