Használnak az izzadtságcseppek is!

Már az ingyen izzadás sincs meg: a nyári elhízás okai

A légkondícinálók korában és kényelmével elveszítjük a nyár egyik nagy előnyét: hogy ilyenkor ingyen és bérmentve izzadhatunk, méregteleníthetünk...

2011.05.16 13:00topshop

Nyáron a szervezetünk könnyebben megszabadulhat sok salakanyagtól, méregteleníthetünk, ráadásul a nagy hőségben étvágyunk is megváltozik. De mi történik a légkondícionálók korában?

Nyáron könnyebb a fogyás?

Napközben, a strandon vagy városnézés alatt általában csak folyadékra szomjazunk, legszívesebben csak gyümölcsöket ennénk, gyümölcslevet és vizet innánk. De miért is nem tesszük ezt? Pedig tényleg fogyhatnánk vele!

Az izzadás természetes, és segíti a fogyókúráját!

Nyáron inkább bebújunk a hűtött helyiségekbe, és nagyon ügyelünk, nehogy a hónaljban izzadtságfolt keletkezzék. Ez is egy szempont... Nyilván van szebb látvány, mint az átizzadt ruha, de valamit valamiért.

Érdemes megtalálni a helyes egyensúlyt, és kihasználni a meleg áldásait is. Az izzadtság kevésbé zavar, ha legalább mások nem veszik észre. Egy félreeső helyen frissítő kendővel időnként letörölhetjük a kiizzadt cseppeket, és tikkasztó melegben hordjunk olyan ruhát, amin a nedvesség kevésbé látszik meg.

Kerülje el a hízást!

Egyen könnyebb ételeket! Nappal engedelmeskedjünk a megcsappant étvágynak, és a szokásos adag ebéd helyett együnk kevesebbet: főleg gyümölcsöt, zöldséget, salátát, joghurtot vagy kefirt, és igyunk, amennyi jól esik.

Óvatosan a fagyival - a fogyókúra ellensége!

Nappal csak a hűsítő édességekkel, jegeskávéval, fagyival és a sörrel kell óvatosan bánni. Naponta elég egy ínyencség. A fagyi, sütemény helyett inkább a kedvenc gyümölcsünkből szerezzük be a nassolni valót!

Ne késő este fogyassza el a vacsoráját!

A hibát ott szoktuk elkövetni, hogy este, mikor a levegő is lehűl, bepótoljuk a napközben elmaradt étkezéseket. Különösen, ha mediterrán helyen nyaralunk, ahol este hat-hét előtt nem vacsorázik senki.

Ilyenkor érdemes tudatosan kicsit korábban enni, mint a helyiek, mintegy igazodva az otthoni menetrendhez is. Még helyet is könnyebben kapunk az étteremben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.