A kozmetikai töltőanyagok veszélyesek?

A ráncfeltöltés olykor az egészségnek is árt

Egy 41 éves nő került sokk közeli állapotba, mikor az esküvője előtti ránctalanítási eljárás során nem szebb lett, hanem nagyon beteg.

2012.12.29 19:26ma.hu

A házassága előtt álló hölgy azért szánta rá magát a természetes kozmetika töltőanyaggal végzett ránctalanítási eljárásra, mert szép akart lenni újdonsült férje számára, azonban ehelyett komoly idegkárosodást kapott, melynek eredményeként homályosan lát, álmatlanságban és depresszióban szenved, ezekre pedig mind gyógyszert szed.

A szépészeti problémáinak kezelésére szolgáló eljárás ugyanis közvetlen a lagzija előtt egy nappal változtatta pokollá életét, miután a bőrébe fecskendezett kozmetikai töltőanyag nem várt hatást produkált.

"Égett az arcom, úgy éreztem, mintha savval öntöttek volna le" - mondta Mary Catchpole a Mail Online-nak. "A rákövetkező 48 órában influenzaszerű tünetek jelentkeztek, hánytam és hasmenésem lett, szédültem és bevörösödött az arcom és a nyakam."

A szóban forgó kozmetikai töltőanyagokat ártalmatlannak tartják a Botoxhoz képest, előbbi ugyanis volument ad a bőrnek, amely az évek során elvékonyodik, míg utóbbi azáltal simítja ki a vonásokat, hogy megbénítja az arcmozgató izmokat.

"Nem akartam Botox-kezelést, mert nem szerettem volna, ha mérget fecskendeznek az arcomba" - mondta Catchpole. A természetes töltőanyagok biztonságosabbnak tűntek, mert hyaluronsav-alapúak, az pedig természetes anyag - idézték a szerencsétlenül járt hölgyet.

Noha egyre népszerűbb az ilyen eljárás azok között, akik szike nélkül akarnak szépülni, a szakemberek szerint ez sem kockázatmentes. "Minden olyan módszer, mely befolyással van a megjelenésünkre, alapos megfontolást igényel, ezek nem olyan dolgok, amiket ebédidőben végeztetünk el, vagy azért, mert kupont kaptunk hozzá" - mondta Dr. Alex Clarke, a Royal Free Hospital plasztikai sebésze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.