Több heti fellépést mondott le a sztár

Tályogos vakbélgyulladás húzta keresztbe Elton John turnéját

Félbe kellett szakítania európai turnéját és több koncertet kényszerült lemondani Elton John, miután kiderült, hogy heveny vakbélgyulladás alakult ki nála, amin csak a műtét segíthet.

2013.07.10 06:58MTI

Heveny vakbélgyulladás miatt félbeszakítani kényszerült európai turnéját Elton John. A szupersztár szóvivője kedden Londonban közleményben jelentette be, hogy a 66 éves énekes intenzív antibiotikumkúrában részesül, és az elkövetkező hetekben meg fogják műteni Nagy-Britanniában. A műtét előtt vissza kell szorítani a gyulladt vakbél körüli tályogot.

A popzene brit csillaga már július 3-ai - több mint négy évtizede első - franciaországi koncertjén gyengélkedett, és bár azt ígérte a vendée-i publikumnak, hogy hamar össze fogja szedni magát, a rákövetkező napokra tervezett két németországi koncertjét "heveny vírusfertőzésre" hivatkozva már kénytelen volt lefújni.

Fotó: MTI

A keddi szóvivői bejelentés szerint "az énekes alig várja, hogy újra csúcsformában legyen és szeptember elejétől megtartsa fennmaradó koncertjeit", a turné folytatásához azonban teljesen fel kell épülnie. A turné keretében Elton Johnnak december 18-áig még 28 koncertet kellene adnia egyebek között Olaszországban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Monacóban és - utolsóként - Prágában.

A popsztár kedden (július 9.) a vörösboráról híres észak-olaszországi Barolo falucska évi 80 ezer látogatót vonzó Collisioni zenei és irodalmi fesztiváljának leginkább várt vendégfellépőjeként adott volna koncertet. A betegség miatt elmarad a péntekre tervezett nagy szabadtéri koncert a londoni Hyde parkban.

Az 1999 óta szívritmus-szabályozóval élő brit énekes már tavaly is lemondani kényszerült több egyesült államokbeli koncertjét előbb légúti fertőzés, majd ételmérgezés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.