A 15 éves Candle in the Wind volt a legnépszerűbb

Elton John tarolt a minden idők legjobb dalainak listáján

Elton 1997-es dupla kislemeze, a Candle In The Wind és a Something About The Way You Look Tonight című dalokat tartalmazó korong lett minden idők legtöbb példányban elkelt kislemeze az Egyesült Királyságban.

2012.11.06 08:29MTI

A legnagyobb példányszámban eladott dalok rangsorát a hivatalos brit kislemez-toplista elindításának hatvanadik évfordulója alkalmából hozták nyilvánosságra. A listán 123 helyezettet tüntettek fel, csupa olyan dalt, amely legalább egymilliós eladást produkált. Elton John Diana hercegnő emléke előtt tisztelgő kislemezéből 4,9 millió példányt adtak el Nagy-Britanniában, amit egyetlen előadó sem tudott túlszárnyalni.

Elton John (Fotó: MTI)

A második helyet a Band Aid 1984-es slágere, a Do They Know It's Christmas foglalta el, amelyből 3,69 millió példányt vettek a britek. A harmadik a Queen Bohemian Rhapsody című dala lett 2,36 milliós eladással. A Beatles 1964-es sikerszáma, a Can't Buy Me Love a 25. helyen szerepel Whitney Houston I Will Always Love You című dala előtt.

A milliós példányszámban elkelt számok előadói között található a listán a Frankie Goes to Hollywood és Adele is. De a Teletubbies is felküzdötte magát a nagyok közé, mivel a gyereksorozat tévés slágere, a Teletubbies Say "Eh-Oh!" is 1,11 millió példányban fogyott.

A rangsorban a legtöbb, összesen hat számmal a Beatles jelenik meg. Rihanna három dallal került fel a listára, a Boney M, Celine Dion, Engelbert Humperdinck, a Frankie Goes to Hollywood, John Travolta és Olivia Newton-John pedig két-két számmal.

Az adatok alapján a kilencvenes években taroltak a legjobban a kislemezek: 32 slágerből kelt el több mint egymillió példány a szigetországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.