Miért csak 40 évesen vallotta be?

Elton John: "Azt hittem, mindenki tudja, hogy meleg vagyok"

Lassan 25 év telt el azóta, hogy Elton John bejelentette, hogy homoszexuális, az azonban csak most derült ki, hogy miért hallgatott annyi éven át, miközben biszexuálisból végképp a férfiak felé fordult.

2012.07.18 12:29ma.hu

Manapság már senki nem ütközik meg azon, ha szóba kerül Elton John szexuális hovatartozása, ám közel 25 évvel ezelőtt még igencsak nagy vihart kavart a bejelentése, amikor a The Rolling Stone magazin újságírójának bevallotta, hogy valójában a férfiakhoz vonzódik. Igaz, korábban sem titkolta, hogy nemcsak nőkkel érzi jól magát az ágyban, de még így is meghökkenést keltett, hogy ezentúl kizárólag a férfiaknak hódol.

Biszexualitását egyébként már 1976-ban bevallotta, de amikor 1984-ben feleségül vette Renate Blauelt, akkor rajongóinak többsége úgy vélte, megtalálta a helyes utat és úgy fog élni, mint a férfiak többsége. Csakhogy négy év házasság elég volt neki ahhoz, hogy rájöjjön: nemhogy továbbra is vonzódik a férfiakhoz, hanem tulajdonképp csak irántuk érez nemi vágyat. Mégsem beszélt sokáig erről a felismeréséről, de az csak most derült ki, hogy miért hallgatott.

Korántsem azért tartotta magában a hírt, mert félt a reakcióktól, vagy attól, hogy egy efféle bejelentés tönkreteheti a karrierjét - hisz azt már valószínűleg a biszexualitása is kiválthatta volna. Igazából azért hallgatott, mert mindvégig meg volt győződve róla, hogy ez egy közismert tény, épp csak nem hozza szóba senki, és ezért ő sem hozta fel a témát. A The Rolling Stones magazinnak is csak azért beszélt róla, mert az újságíró kerek-perec rákérdezett.

Az immár 65 éves énekesnek akkor Matt Lauer azt mondta: "Fel fogok tenni egy kérdést, de ha nem akar rá válaszolni, akkor kikapcsolom a magnót." Mire Elton John - az újságíró őszinte megrökönyödésére - azt felelte: tudom, hogy azt akarja kérdezni, meleg vagyok-e vagy sem. A kérdésre pedig, hogy honnan tudta, annyit válaszolt a sztár: "Már vártam, hogy valaki megkérdezze. Ez egyáltalán nem titok, együtt élek a menedzseremmel, nyíltan vállalom, hogy meleg vagyok. Nincs barátnőm és azt gondoltam, köztudott, hogy mi a helyzet."

A híresség, aki már hosszú ideje él együtt David Furnish üzletemberrel és 2010 decembere óta a béranya által világra hozott gyermeküket, a 18 hónapos Zachary-t nevelik, hozzátette, hogy sosem akarta tudatosan eltitkolni a szexuális irányultságát azért, hogy a karrierjét óvja. Úgy véli, ez nem volt hatással a zenei pályájára, bár azt elismerte, hogy tévedett, amikor feltételezte, hogy "úgyis mindenki tudja".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.