Jótékonysági programmal kampányol a sztár

Ukrajnában fékezné az AIDS-et Elton John

Elton John jótékonysági programot indít a HIV/AIDS-járvány megfékezésére Ukrajnában, ahol az európai országok közül a legrosszabb a helyzet a betegség tekintetében.

2011.11.11 15:29MTI

Az Elton John által indított jótékonysági program keretében egy erősen veszélyeztetett csoport, a fedélnélküli nők szűrése valósulhat meg. A szervezők szerint akár százezerre is tehető azoknak a fiatal nőknek a száma, akik az ukrán városok utcáin élnek.

Elton John elmondta, hogy a fedélnélküli nők a szűrésen kívül orvosi kezelésben, pszichológiai és jogi segítségben is részesülnek, hogy "visszahozzák őket az életbe".

A jótékony kezdeményezést a sztárzenész AIDS-alapítványa és egy ukrajnai AIDS-ellenes csoport támogatja. Utóbbi mögött az ukrán milliárdos, Viktor Pincsuk felesége, Olena Pincsuk áll.

Az ENSZ adatai szerint Ukrajnában a 15 éven felüli népesség 1,3 százaléka HIV-fertőzött, ezzel az ország sereghajtó Európában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.