Még nem tudni, ki alakítja az ifjú Eltont

"Radikálisan másfajta" filmet csinálnak Elton John életéről

Egyelőre nem tudni, ki fogja játszani a címszerepet - akár a fiatalkori önmagáról, akár jelenlegi énjéről van szó, de az már biztos, hogy Lee Hall lesz a forgatókönyvírója Elton John életrajzi filmjének.

2011.09.26 12:39ma.hu

Összefogott Elton John és partnere, David Furnish a Billy Elliot című musical filmváltozatának forgatókönyvírójával és belekezdtek egy, az elvárt normáktól igencsak távol álló életrajzi film előkészületeibe. A Rocketman címet viselő film az alkotók szándéka szerint "radikálisan másfajta életrajzi film" lesz, mint amit eddig megszokhattunk.

Lee Hall forgatókönyvíró mellett Steve Hamilton Shaw is részt vesz a film készítésében mint producer, de maga Elton John is executive producerként jelenik meg a stáblistában, természetesen azon kívül, hogy ő "adja" a film alapjául szolgáló sztorit. Shaw úgy fogalmazott: "A film olyan különleges lesz, mint Elton élete."

A történet alakulása közben felcsendülnek majd a zenész legismertebb számai, ezek segítségével tárul elénk a csodagyerekként induló, majd később világhírű sztárrá váló Elton élete. Az előzetes hírek szerint azonban ő maga nem fog felbukkanni a vásznon, de nagy súlya lesz az ő szavának a szereplőválogatás során.

Egyes pletykák szerint már felmerült néhány lehetséges név, akik megformálhatnák a zenészt élete különböző szakaszaiban, de az érintettek határozottan cáfoltak mindenféle híresztelést: egyelőre sem a gyermek, sem a fiatal, sem a befutott Elton szerepére nincs még meg a fix színész.

Az Eltonhoz hasonló nagyságok közül készült már életrajzi film John Lennonról és Bob Dylanről is, de szintén folyamatban van egy hasonló alkotás a Queen frontemberéről, Freddie Mercuryról, ennek a forgatókönyvét Peter Morgan írja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.