Íme, 2010 legjobban kereső zenészei

Miben jobb a U2 és Bon Jovi, mint Elton John?

Ahogy már megszokhattuk, a Forbes számos egyéb toplista mellett a legjobban kereső zenészek listáját is összeállítja évről évre - a legfrissebbet épp a napokban. Lássuk, ki mennyit zsebelt be!

Meghökkentő: Lady Gaga vállpúpokkal és dominaszerelésben... képgaléria

2011.06.22 15:29ma.hu

Nemcsak az élboly és az azt követő sorrend, de a jövedelmek is alaposan átrendeződtek a tavalyi lista óta, amelyen a Forbes magazin az év legjobban kereső zenészeit rangsorolta.

Csak a dobogó legteteje maradt változatlan: ott továbbra is a U2 együttes áll, köszönhetően nem kis részben annak a turnénak, amely az egész világot körbefogta. Így a tavalyi 130 millió dolláros bevételüket 195 millióra növelték, és ez épp elég volt ahhoz is, hogy megőrizzék vezető pozíciójukat.

A második helyet a Bon Jovi szerezte meg, a banda 125 milliót keresett a legutóbbi lista óta, tavaly ugyanezt a pozíciót már 114 millió dollárral is meg lehetett szerezni, akkor az AC/DC volt az ezüstérmes - most a TOP10-be sem sikerült bekerülniük.

A dobogó legalsó fokán Elton John feszít, aki a Bon Jovihoz hasonlóan szintén új név a tavalyi sorhoz képest, kereken 100 milliót keresett (egy éve Beyoncé volt a harmadik, 87 millióval).

Lady Gaga épphogy lecsúszott a dobogóról (A galériához KATT a képre!)



Ami a rangsor további tagjait illeti, Lady Gaga 62 millióról 90-re növelte bevételeit, így 3 helyet lépett előre, őt Michael Bublé követi 70 millióval, Paul McCartney pedig alig lemaradva 67 millió dolláros vagyonnövekedéssel áll a 6. helyen.

Szintén előrébb jutott a Black Eyed Peas, ők tavaly a Coldplay-jel holtversenyben álltak a 10. helyen 48 milliós bevétellel, most 61 millióval a 7. helyet szerezték meg. Meglepő, hogy még egy klasszikus került fel a listára: a The Eagles 60 milliójával a 8. helyig kúszott fel.

A 10-es lista utolsó két helyén a tinisztár Justin Bieber és a Dave Matthews Band áll, előbbi 53, utóbbi 51 millióval, Bieber egyébként cseppet sem meglepő módon a legfiatalabb szereplő.

A tavalyi év toplistásai közül nagyon sokan eltűntek, így Bruce Springsteen (70 millió) is, de Britney Spears sem tudott nemhogy az 5., de az első 10 hely egyikére se bekerülni. Talán az idei nagy visszatérés a jövő évi listában ismét megmutatkozik.

Jay-Z tavalyi 63 milliós bevétele még a 6. helyhez is elég volt, idén a jelek szerint kevesebb, mint 51-et keresett, és Madonna is rosszabb évet zárt, ő a 8. helyről csúszott le valahová a 10 mögé, és nem tudta megismételni 58 milliós keresetét.

A tavalyi lista 9. helyén a nálunk kevéssé ismert Kenny Chesney nevét olvashattuk, 50 millió dolláros bevétele viszont idén már nem volt elég a 10-es toplistához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.