Homoszexuális párja is jelölést kapott a címre

Hoppá: A meleg Elton John lehet Az Év Apukája!

Történelmi jelölést kapott Elton John és homoszexuális párja, Az Év Apukája címet ugyanis eddig kizárólag heteroszexuális szülőnek ítélték oda. Az énekest meghatotta a jelölés.

Tündéri baba: íme Zachary, Elton John és David Furnish fia! képgaléria

2011.05.30 15:32ma.hu

Nyilvánosságra hozták az idei jelöltek listáját Az Év Apukája díjra, és a névsor óriási meglepetést okozott nemcsak a rajta szereplők számára, hanem a nagyközönségnek is. Idén első alkalommal ugyanis meleg apuka is felkerült rá, és mindjárt kettő is: Elton John és David Furnish, akik tavaly karácsonykor váltak apukává.

A páros fiát, Zacharyt egy béranya szülte meg, miután beültették neki a mesterségesen megtermékenyített, ismeretlen donortól származó petesejtet. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy biológiai értelemben az énekes, vagy üzletember párja a kisfiú apja, mivel annak idején mindketten leadták a spermát, és egy úgynevezett vakteszttel választották ki azt a spermiumot, amelyikkel végül megtermékenyítették a sejtet.

Elton John és Zachary (Fotó: U2 Magazin - További képek a galériában)

A pár érthető módon most nagyon izgatott a jelölés miatt. Olyan hírességekkel fogják őket összemérni, mint például Wayne Rooney és David Beckham focisták, Gary Barlow, a Take That énekese, valamint Jonathan Ross televíziós műsorvezető.

A címet tavaly Peter Andre kapta meg, aki az öt éves Juniort és a három éves Princess Tiaamiit neveli exfeleségével, Katie Price-szal megosztva, de idén is újra jelölték a díjra.

A szervező Premier Inn Celebrity szerint a cím "jutalom a híres apa számára, aki lenyűgözte az embereket, ahogyan egyensúlyt teremt a mozgalmas közösségi elvárások és a szülői feladatok között".

Elton John elmondta, hogy gyermekkorában nagyon konzervatív nevelést kapott, és azon igyekeznek mindketten Furnish-sal, hogy fiuk a lehetőség szerint hasonlóan átlagos nevelést kapjon, megtanulja a valódi értékeket. "Nem akarjuk elrontani őt, mindent megteszünk, hogy vidám, gondtalan gyermekkora legyen, élvezze az ártatlanságot, a szabadságot, a szeretetet és a stabilitást."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.